Connect with us

Hirdetés

technokrata

AT&T Wireless beindította ”mMode” nevű mobilinternetes szolgáltatását

Kütyük

AT&T Wireless beindította ”mMode” nevű mobilinternetes szolgáltatását

Az Egyesült Államok harmadik legnagyobb mobilszolgáltatója hálózatán a tegnapi napon indította be a japán NTT DoCoMo-val közösen kifejlesztett mobilinternetes szolgáltatását.

Noha az mMode szolgáltatást az AT&T Wireless a japán DoCoMo-val közösen fejlesztette ki (amely 16 százalékos részesedéssel bír az előbbi cégben), az amerikai piacon bevezetésre került mobilinternet nagyban különbözik a Japánban nagy népszerűségnek örvendő i-mode-tól, amely nemrégiben Németországban és Hollandiában is debütált. Az mMode esetében ugyanis az i-mode-tól eltérően nem a HTTP protokollt és cHTML oldalakat használnak, a szolgáltatás ugyanis WAP és WML szabványokon alapul.

Az mMode bevezetésének azért van nagy jelentősége, mert az amerikai felhasználók beszédalapú kommunikáción kívül nemigen használják másra mobiltelefonjaikat, európai társaikkal ellentétben még SMS-t sem nagyon küldözgetnek egymásnak. Éppen ezért nem kis kihívás ezen a piacon egy újfajta adatalapú szolgáltatással megjelenni, hiszen fennáll a veszélye annak, hogy az egész az érdektelenség homályába merül.

Az mMode jelenleg az Egyesült Államok tizenkét városában érhető el – ahol már üzemel a AT&T Wireless GPRS hálózata -, de az év hátralévő részében fokozatosan bővíteni fogják lefedettségét, amely várhatóan az év végére országos szintűre bővül majd. A mobilinternetes szolgáltatás igénybevételéhez jelenleg háromféle mobiltelefont, a 200 dollárba kerülő, színes kijelzős Ericsson T68-ast, a szintén 200 dolláros, ám monokróm kijelzővel felszerelt Nokia 8390-est, illetve egy olcsóbb modellt, a 80 dolláros Motorola P7382I-t kínál a szolgáltató. A tervek szerint egyébként a választék nemsokára egy újabb mobiltelefonnal, a GSM/GPRS és TDMA hálózatokon egyaránt működőképes Siemens S46-ossal fog gyarapodni.

Az mMode-előfizetők mobiltelefonjukról elérhetik e-mail postafiókjukat, valamint elektronikus leveleket is küldhetnek róla és a mobilinternetes oldalakon keresztül hozzáférhetnek a hírekhez és játékokhoz is. A GPRS-alapokon nyugvó mMode szolgáltatást többféle csomagban is kínálja az AT&T Wireless, ezek közül a legolcsóbb havidíja 3 dollár, a forgalmazott kilobyte-onként pedig 2 centet számít fel a szolgáltató; míg a legdrágább csomag havidíja 12,49 dollár, de ez már 2 megabyte adatforgalmat is magában foglal, melynek átlépése után 1 centet kell fizetni kilobyte-onként.

Az AT&T közlése szerint az mMode keretében a következő hónapok során azonnali üzenetküldés, helymeghatározáson alapuló szolgáltatások, továbbá digitális fotókat tartalmazó üzenetek küldése is lehetséges lesz.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés