Connect with us

technokrata

Újfajta 3G mobil terminál az NTT DoCoMo-nál

Kütyük

Újfajta 3G mobil terminál az NTT DoCoMo-nál

Japán legnagyobb mobilszolgáltatója nemsokára megkezdi router és hub funkciókkal rendelkező új, harmadik generációs mobil termináljának értékesítését.

A Foma F2611 típusjelű készülék nem egy szokásos értelemben vett mobiltelefon, hanem egy olyan eszköz, amelyhez akár egy kisebb számítógépes hálózatot is hozzá lehet kapcsolni, éppen ezért ideiglenes irodákban való alkalmazásra, illetve kisvállalatok számára fogja kínálni a szolgáltató április 22-től.

A Fujitsu cég által kifejlesztett F2611-es terminál maximum 384 kbps-os (up/down) adatátviteli sebességet tesz lehetővé, és az alapegységen kívül jár hozzá egy vezeték nélküli kézibeszélő is (ez maximum 7 méteres távolságig képes kommunikálni az alapegységgel). A 720 gramm súlyú eszközhöz maximum 4 darab PC-t lehet csatlakoztatni (4 darab Ethernet porton keresztül), egyben hubként, routerként is használható, továbbá támogatja a Bluetooth rövid távú vezeték nélküli adatátviteli szabványt, és megtalálható rajta egy darab USB 1.1-es port is. Mindezek mellett ”Multiaccess” funkciója pedig lehetővé teszi az együttes hang- és adatátvitelt.

A DoCoMo vállalati felhasználóknak szánt újdonsága jövő hét hétfőtől lesz megvásárolható Japánban, ára egyelőre nem ismert.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák