Connect with us

technokrata

Áttörés a mobil kommunikációban?

Kütyük

Áttörés a mobil kommunikációban?

Olyan megoldást találtak a Bell Labs kutatói, melyre korábban még senki sem gondolt. Piaci alkalmazására már a nyár folyamán sor kerülhet.

A Lucent Technologies kutatással foglalkozó részlege, a Bell Labs bejelentette, hogy olyan új chipsetet sikerült létrehozni, mely a vezetékmentes kommunikációt szolgáltató cégek számára nagy előrelépést jelenthet: a következő generációs szolgáltatások kapacitásának növekedése érhető el alkalmazásával.

Mind adat-, mind hangjelek értelmezésére és feldolgozására képes a Bell Labs új chipje, ennek köszönhetően az ilyen lapkával felszerelt bázisállomások – melyek kezelik a beérkező mobiltelefon hívásokat – kevesebb energiaigénnyel rendelkeznek, mintha ez a két funkció két külön chipben foglalna helyet. A csökkenő erőforrásigénynek köszönhetően egy-egy bázisállomás 10 százalékkal több felhasználót tud kiszolgálni, mint az azonos kategóriájú konkurens termékek.

A Lucent szerint ezen következő generációs bázisállomások építése idén nyáron kezdődhet meg (a cég emellett mobiltelefonokhoz és modemekhez is licencelni kívánja a Bell technológiáját).Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák