Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Nokia átszervezi mobiltelefonok gyártását végző üzletágát

Kütyük

A Nokia átszervezi mobiltelefonok gyártását végző üzletágát

Egy finn napilap híre szerint a Nokia 9 különálló részlegre fogja szétbontani mobiltelefonok gyártásával foglalkozó divízióját.

A Helsingin Sanomat napilap értesülései szerint a Nokia azért készül átszervezni mobiltelefon-gyártó üzletágát, hogy javítsa versenyképességét az egyre jobban felzárkózó konkurenciával szemben. Noha a változtatásokról szóló híreket a Nokia cég szóvivője megerősítette, szerinte nincs szó drámai változásokról. A szóvivő ugyanakkor hozzátette, a felosztás révén a Nokia a piaci változásokra az eddiginél rugalmasabban tud majd reagálni.

A Nokia Mobile Phones (NMP) üzletág szétdarabolására a tervek szerint májusban fog sor kerülni. Az ennek eredményeként létrejövő részlegek közül egy – a Club Nokia – a mobiltelefonokkal kapcsolatos szolgáltatásokra fog összpontosítani, a maradék 8 pedig különböző termékekkel foglalkozik majd.

A tervek szerint a májusban létrejövő 9 részleg irányítását az NMP alelnöke, Anssi Vanjoki veszi majd át, míg a divízió jelenlegi elnöke továbbra is a helyén fog maradni. Isto Pankakoski, az NMP jelenlegi eladásokért felelős vezetője az európai, közel-keleti és afrikai tevékenységek irányítását fogja végezni. A NMP egyébként önmaga a teljes vállalat bevételeinek 75 százalékát termeli ki. A Nokia a tavalyi évben – amely egyben az iparág történelmének legrosszabb éve volt – a teljes mobiltelefon-piac 35 százalékát tudhatta magáénak.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés