Connect with us

technokrata

A Nokia átszervezi mobiltelefonok gyártását végző üzletágát

Kütyük

A Nokia átszervezi mobiltelefonok gyártását végző üzletágát

Egy finn napilap híre szerint a Nokia 9 különálló részlegre fogja szétbontani mobiltelefonok gyártásával foglalkozó divízióját.

A Helsingin Sanomat napilap értesülései szerint a Nokia azért készül átszervezni mobiltelefon-gyártó üzletágát, hogy javítsa versenyképességét az egyre jobban felzárkózó konkurenciával szemben. Noha a változtatásokról szóló híreket a Nokia cég szóvivője megerősítette, szerinte nincs szó drámai változásokról. A szóvivő ugyanakkor hozzátette, a felosztás révén a Nokia a piaci változásokra az eddiginél rugalmasabban tud majd reagálni.

A Nokia Mobile Phones (NMP) üzletág szétdarabolására a tervek szerint májusban fog sor kerülni. Az ennek eredményeként létrejövő részlegek közül egy – a Club Nokia – a mobiltelefonokkal kapcsolatos szolgáltatásokra fog összpontosítani, a maradék 8 pedig különböző termékekkel foglalkozik majd.

A tervek szerint a májusban létrejövő 9 részleg irányítását az NMP alelnöke, Anssi Vanjoki veszi majd át, míg a divízió jelenlegi elnöke továbbra is a helyén fog maradni. Isto Pankakoski, az NMP jelenlegi eladásokért felelős vezetője az európai, közel-keleti és afrikai tevékenységek irányítását fogja végezni. A NMP egyébként önmaga a teljes vállalat bevételeinek 75 százalékát termeli ki. A Nokia a tavalyi évben – amely egyben az iparág történelmének legrosszabb éve volt – a teljes mobiltelefon-piac 35 százalékát tudhatta magáénak.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek