Connect with us

technokrata

Csökkenti adatátviteli szolgáltatásainak díjazását a DoCoMo

Kütyük

Csökkenti adatátviteli szolgáltatásainak díjazását a DoCoMo

Japán legnagyobb mobilszolgáltatója bejelentette, hogy a használat ösztönzése céljából csökkenti egyes mobil internetes szolgáltatásának használati díját.

Az egyes második és harmadik generációs (3G) szolgáltatások akár 31 százalékos árcsökkentésével a DoCoMo azok felhasználását kívánja népszerűsíteni. A mobil telekommunikációs szolgáltató a beszédhívások percdíján kívül a szöveges üzenetek küldésének, valamint az adatátviteli és információs szolgáltatások, továbbá a ”mopera” elnevezésű internetszolgáltatásának használati díját fogja olcsóbbá tenni.

A DoCoMo képviselője elmondta, a cég nem számol azzal, hogy az árcsökkentésnek negatív hatása lesz majd a vállalat bevételeire, mivel várakozásaik szerint az árcsökkentés révén növekedést fognak elérni mind a beszéd, mind pedig az adatátviteli szolgáltatások használata terén.

A szolgáltató egyébként áprilistól megszigorította Japánban a vele szerződő külföldi előfizetőkkel való viszonyát. Mivel az években számtalan alkalommal előfordult, hogy a DoCoMo-nál havidíjas előfizetést vásárló külföldi állampolgárok a mobiltelefon számlák kifizetése nélkül távoztak az országból – egy esetben például 260 ezer japán jenes tartozást hátrahagyva – a szolgáltató április elseje óta 30 ezer jenes letétet kér a szerződni kívánó külföldiektől (kivéve azoktól, akik bankkártyás fizetéssel kívánják igénybe venni a szolgáltatást).

Piacelemzők úgy vélik, hogy a külföldiek szerződéskötésének megnehezítésével a DoCoMo a konkurencia, vagyis a J-Phone és a KDDI malmára hajtja a vizet, amely cégek továbbra is ugyanúgy kezelik a külföldi, mint a japán ügyfeleket, ráadásul a lépés nem túl előnyös most, amikor a szolgáltató a külföldi piacon is terjeszkedni kíván többek között i-mode elnevezésű szolgáltatásával.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák