Connect with us

technokrata

A Toshiba is be kíván lépni a kínai mobiltelefon-piacra

Kütyük

A Toshiba is be kíván lépni a kínai mobiltelefon-piacra

A Toshiba a tegnapi napon bejelentette, hogy a China Unicommal kötött megállapodása keretében májustól megkezdi mobiltelefonjainak értékesítését Kínában is.

A mobiltelefonok gyártása a múlt héttel kezdődött meg a Toshiba és egy partnere által működtetett kínai üzemben. Piacelemzők szerint nagy kihívás előtt áll a cég, mivel bár a kínai piac hatalmas, azon jelen vannak a nagyobb európai és kínai gyártók, például a Sony Ericsson is épp a napokban jelentette be, hogy mobiltelefon-gyártással foglalkozó leányvállalatot fog létrehozni az országban.

Mivel a Toshiba nincs a főbb japán gyártók között, nem kis feladat lesz tehát megtalálni a megfelelő értékesítési csatornákat, megismertetni és megkedveltetni a márkanevet a vásárlókkal, valamint megoldani a logisztikával kapcsolatos feladatokat is.

A Toshiba idén februárban jelentette be, hogy az európai piacon is megjelenik mobil termékeivel, és a múlt hónapban megállapodást írt alá a német E-Plus szolgáltatóval i-mode-képes mobiltelefonok szállításáról. Mint ismeretes, a kontinensen elsőként az E-Plusnál volt elérhető a japán NTT DoCoMo által kifejlesztett mobilinternetes szolgáltatás, amely jelenleg csak egyféle mobiltelefon-típusról, az NEC N21i-ről vehető igénybe Európában.

A Toshiba a március 31-ével záruló üzleti évében összesen 8,7 millió darab mobiltelefont értékesített, amely jelentősen felülmúlta a gyártó korábbi, 6,4 millió darabos eladásokat célzó prognózisait. A Toshiba legnagyobb ügyfelei közé tartozik Japán második és harmadik legnagyobb mobilszolgáltatója, a J-Phone és a KDDI, továbbá az amerikai Sprint és Verizon Wireless is.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle