Connect with us

technokrata

3D alkalmazások a mobiltelefonon

Kütyük

3D alkalmazások a mobiltelefonon

A beágyazott mikroprocesszorairól ismert ARM cég, két partnerével közösen egy olyan megoldás kidolgozásán munkálkodik, amelynek segítségével látványos, 3 dimenziós alkalmazások is futtathatók lesznek a mobiltelefonokon.

Az ARM a grafikus kártyákat fejlesztő Imagination Technologies céggel, illetve a Superscape szoftverházzal karöltve nem kevesebbet tűzött ki célul, minthogy 3D alkalmazásokat tegyen elérhetővé mobil eszközökön, így mobiltelefonokon is.

A három cég által kifejlesztésre kerülő platformhoz többek között a Superscape az ARM-mal közösen kifejlesztett Swerve 3D szoftvertechnológiáját fogják használni, míg az Imagination Technologies PowerVR MBX grafikus magját fogja szolgáltatni az új megoldáshoz, amely az ARM system-on-chip megoldásával egészül ki.

A fejlesztők szerint a Swerve nevű szoftver, illetve az ARM és a PowerVR hardveres technológiák ötvözésével egy olyan platformot lehet létrehozni, amely a következő generációs mobiltelefonokon és PDA-kon használható, és kiválóan alkalmas PC-s, vagy játékkonzolokéval megegyező színvonalú 3D grafikus alkalmazások – így játékok futtatására is.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek