Connect with us

technokrata

1 millió dolláros büntetés vállalati MP3-cserélgetésért

Kütyük

1 millió dolláros büntetés vállalati MP3-cserélgetésért

Egy amerikai vállalat 1 millió dollárt fizet az Amerikai Lemezkiadók Szövetségének, hogy elkerüljön egy, a szerzői jogok megsértése címén indítandó pert.

Az Amerikai Lemezkiadók Szövetsége (RIAA) bejelentette, hogy az Integrated Information Systems (IIS) nevű, arizonai székhelyű rendszerintegrátor cég 1 millió dollárt fizet a szövetségnek azért, hogy elkerüljön egy ellene szerzői jogok megsértése címén indítandó pert. Az RIAA közlése szerint az IIS egy olyan szervert üzemeltetett belső vállalati hálózatán, amely kifejezetten az alkalmazottak közötti MP3-csereberélgetésre szolgált.

Az RIAA még a múlt év során szerzett tudomást az IIS-nél működő szerverről, méghozzá egy hozzá eljuttatott elektronikus levélből. Tavaly augusztusban a szervezet perrel való fenyegetőzése hatására a cég peres úton kívüli megegyezésről kezdett tárgyalni az RIAA-val. A tárgyalások eredményesek voltak, ugyanis a két fél végül abban állapodott meg, hogy az IIS 1 millió dollárt fizet az RIAA-nak, cserében az eltekint az ügy jogi útra terelésétől.

A Lemezkiadók Szövetségének képviselője elmondta, az IIS termékei között egyébként egy digitális formátumú tartalmak (például zenék) biztonságos forgalmazására alkalmas szoftvermegoldás is megtalálható. Az RIAA képviselője hozzátette: “Reményeink szerint ezzel elvesszük a kedvét más cégeknek a hasonló tevékenységtől”, továbbá megköszönte azoknak az embereknek a munkáját, akik e-mailben küldött ”jelentéseikkel” segítik a szervezet munkáját a kalózkodással szemben vívott harcban.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek