Connect with us

technokrata

Telekommunikációs toplista

Kütyük

Telekommunikációs toplista

A német Mummert+Partner tanácsadó cég 153 cégvezetőt kérdezett meg a 2002-es év legnépszerűbb és legjövedelmezőbbnek ígérkező telekommunikációs technológiáiról. Meglepetés, hogy a várva várt UMTS rendszer csak a 6. helyre került. Az első pedig…

…sokak meglepetésére a DSL technológia (Digital Subscriber Line). Ennek segítségével gyors adatkommunikáció lehetséges akár sima telefonvonalon is. Második helyezett a jelenleg használt GSM (Global System for Mobile Communication) rendszer, mögötte nem sokkal a GPRS (General Packet Radio Service) végzett a 3. helyen. Negyedik helyezést ért el a kábelen keresztül történő adatkommunikáció, míg 5. helyre a vezeték nélküli adatcserét biztosító Bluetooth technológia került.

Sokan a komoly problémákkal küzdő telekommunikációs piac újjáéledését várják az UMTS-től (Universal Mobile Telecommunications System), a felmérés alapján azonban még a dobogóra sem sikerült feljutnia. A megkérdezettek kevesebb mint egyharmada tartja valószínűnek, hogy át fog térni erre a rendszerre.

A WAP technológia nem került fel a listára, a megkérdezettek szerint a technológia nem piacképes. A felmérés nagy vesztese a Powerline nevű kezdeményezés, mely az elektromos hálózaton keresztüli adatkommunikációt tűzte ki céljául.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle