Connect with us

technokrata

Sokba kerülnek a hibás telefonok a Nokiának?

Kütyük

Sokba kerülnek a hibás telefonok a Nokiának?

Elemzők szerint a finn mobilgyártónak a hibás mobiltelefonok negyedévente több mint 130 millió dolláros kiadást jelenthetnek.

A Dresdner Kleinwort Wasserstein (DKW) elemzői szerint a Nokiának jelentős költségeket jelentenek a meghibásodó mobiltelefonjai, ráadásul ezek a Nokia márkanév megítélésének sem tesznek jót.

Noha a Nokia a múlt hét folyamán cáfolta a Handelsblatt című német üzleti napilap azon információit, melyek szerint a finn gyártó az iparági átlagosnál nagyobb mértékben értékesít gyári hibás mobiltelefonokat, most újfent ezzel vádolják a gyártót. A DKW mobiltelefon forgalmazóktól származó információi szerint több mostanában piacra került Nokia mobiltelefon típus kijelzője felmondja a szolgálatot néhány hét használat után, vagy időnként különböző hibajelenségeket produkál.

A DKW elemzői szerint a hibás példányok javítási költsége átlagosan 10 dollár, amely normális visszaküldési arány mellett 1 dolláros közvetlen költséget jelent a gyártónak minden egyes eladott mobiltelefon után. Mivel a DKW úgy tudja, hogy megemelkedett a hibás telefonok aránya, ez a készülékenkénti 1 dolláros költség akár 6-7 dollárosra is emelkedhet a közeljövőben. Mivel a Nokia havonta 10-15 millió darab mobiltelefont gyárt le, a Dresdner arra számít, hogy javítási költségek negyedéves szinten elérhetik akár a 132 millió dollárt is.

A Handelsblatt híre szerint – melyet a Nokia nem sokkal megjelenését követően megcáfolt – egyébként a készülékek 70 százalékát kellett visszaküldeni a gyártóhoz valamely hiba miatt, míg a szokásos hibaarány a gyártók körében általában 10 százalék alatt van.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek