Connect with us

technokrata

EQ, magas árfolyamon

Kütyük

EQ, magas árfolyamon

Érzelmi intelligencia-hányadosokkal foglalkozó website debütált a minap – csupán ki kell tölteni a rendelkezésre álló ingyenes teszteket. Ez első látásra kiváló szórakozásnak tűnik, ám az ember észre sem veszi, hogy mi zajlik a háttérben…

Nagyszerű szórakozásnak mutatkozik az online EQ-számítás, hiszen az ember kellemes környezetben érdekes kérdésekre válaszolhat.

Olyanokra, amelyek mindent tudni akarnak rólunk – ám mégis szívesen tesszük. Végül a több száz ember több száz adata demográfiai mutatókká alakul, amelyek vetekszenek az arany árfolyamával…

Nos, a StatusTests.com még véletlenül sem említi meg, hogy milyen tervei vannak a jóhiszemű szörfözőről megszerzett információkkal. A lényeg, hogy a kitöltött tesztek jó áron eladhatóak, mégpedig a marketingeseknek, a piackutatóknak, és mindenkinek, aki az adatokból ki tudja deríteni: mit, és hogyan tud a legjobban rádtukmálni – legyen az mosógép, vagy autó.

Az ausztrál Kinematic tanácsadócég tulajdonosának, Leigh Kibby-nek azonban nagy tervei vannak a StatusTests.commal: „Mi foglalkozunk az emberekkel, megkérdezzük őket, hogy mit tartanak érdekesnek magukban – az már mellékes, hogy ugyanebben az időben az adatokat összegyűjtjük, és elérhetővé tesszük a piac többi résztvevői számára.”

A bökkenő azonban ott van, hogy erről nem tájékoztatják a felhasználókat. Ráadásul a tesztek kitöltése előtt kötelező a részletekbe menő (név, kor, nem, végzettség) regisztráció…Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek