Connect with us

technokrata

SMS-képes vezetékes telefonok a Panasonictól

Kütyük

SMS-képes vezetékes telefonok a Panasonictól

A Panasonic az idén nyáron két olyan cordless telefont is piacra fog dobni, amelyek támogatják az a rövid szöveges üzenetküldést.

Ez a szolgáltatás mindeddig csak a mobiltelefonok tulajdonosai számára volt elérhető, mostantól azonban a vezetékes (pontosabban a vezetékes hálózatot használó cordless, azaz vezeték nélküli) készülékek felhasználói is bekapcsolódhatnak az SMS-ezők népes táborába. A Panasonic KX-TDC755 és KX-TDC775-ös típusjelű, háromsoros kijelzővel ellátott DECT készülékeinek talán legérdekesebb újdonsága a szöveges üzenetek küldésének és fogadásának lehetősége.

Az üzenetek szerkesztéséhez az EATON által kifejlesztett Letterwise szövegbeviteli forrás nyújt segítséget. A kihangosítható készülék olyan újdonságokkal könnyíti meg a telefonálást, mint a tarifamenedzser és a céltárcsázóregiszter.

A Panasonic az alacsony árfekvésű készüléket igénylő vevőkör számára fejlesztette ki és dobja piacra hamarosan a DECT család új tagját, a KX-TDC650-es modellt is.

Mindhárom digitális DECT szabványú készüléket elsőrendű hangminőség jellemzi. A minőség mellett figyelemre méltó az igen hosszú telefonálási időtartam, ami számokban kifejezve 20 órányi maximális beszélgetési időt és 200 órányi készenléti időt jelent. A báziskészülék és a kézibeszélő maximális távolsága 300 méter lehet. A telefonokhoz ”alapfelszereltségként” jár a három résztvevős konferenciahívás, a közvetlen memória, a báziskészülék és a mobilegység közötti házi beszélgetés, a hívószámkijelzés, valamint a hat számjegyű híváskorlátozás.

A falra is szerelhető báziskészülékhez legfeljebb hat mobilegység csatlakoztatható. A készülékek hat hívásjelző hangot és 14 csengetési dallamot kínálnak. A KX-TCD755 modelltől felfelé a csengődallamokat és a kijelzőszíneket legfeljebb kilenc felhasználóhoz lehet hozzárendelni a VIP-hívások fogadásához. Ennek eredményeként azonnal látható és hallható a DECT készülékről telefonáló vagy SMS-t küldő partner személye. A beépített telefonkönyv maximális kapacitása 200 bejegyzésre elegendő.

A színes és cserélhető előlapok lehetővé teszik a KX-TCD755 és a 775-ös modell tulajdonosainak a mobilegység saját ízlés szerinti átalakítását. A tarifamenedzser segítségével öt különböző hálózati szolgáltató előhívószámát tudja eltárolni. A megfelelő szolgáltató automatikus kiválasztásával költségmegtakarítást érhet el.

A KX-TCD755-ös és 775-ös kihangosított üzemmódban is használható. Ennek a szolgáltatásnak a használatát elősegíti az asztalon stabilan megállóálló mobilegység. Lehetősége van összesen 6 kézibeszélő csatlakoztatására a mobilegységhez. A KX-TCD775-ös modell 15 perces beépített digitális üzenetrögzítővel is rendelkezik. A Memo funkciónak köszönhetően a belső üzenetek külső hívás nélkül rögzíthetők. E művelet a báziskészüléken keresztül történik. Az SMS funkciós modellek elegáns ezüst, a KX-TCD650 pedig sötét- és világoskék színű modern kidolgozásban készülnek.

A KX-TCD755-ös és a KX-TCD775-ös készülék megjelenése ez év őszére várható a kereskedelmi forgalomban. Az újonc KX-TCD650-es modell forgalomba hozatala 2002 nyarára várható.

Nem hivatalos információink szerint a Matáv május-június hónapban tervezi a vezetékes SMS-szolgáltatás bevezetését. Más szolgáltatók hasonló irányú terveiről egyelőre nincs tudomásunk.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek