Connect with us

technokrata

Lopott a Google?

Kütyük

Lopott a Google?

Súlyosbodik a harc a két legnagyobb internetes keresőmotor-fejlesztő között. Az Overture Services ugyanis lopással gyanúsítja a Google-t…

Az Overture Services – a fizess-a-helyért keresőmotorok meghatározó fejlesztője – pert indított a Google ellen szabadalom megsértése miatt.

A perirat múlthét kedden érkezett a Los Angeles-i központi bíróságra.

„Több tízmillió dollárunkba, és ezer meg ezer óránkba került a szabadalom technológiájának fejlesztése” – mondta Al Duncan, az Overture szóvivője. „Persze úgy tűnik, hogy a Google csupán leutánzott minket, de számunkra egyértelmű: másolás történt.”

Az Overture által kifejlesztett technológia alapján működő keresés eredményében a vállalatok, cégek pozíciója az általuk befizetett összegtől függ. Külön díjat kell fizetni a speciális lekérdezések esetében való megjelenésért, és a sima klikkelésekért is. Az Overture két legnagyobb előfizetője a Yahoo és az America Online.

Cindy McCaffrey, a Google szóvivője csupán annyit fűzött az eseményhez: már vártuk, hogy az Overture mikor perli be újra a céget, hiszen ugyanezen okok miatt februárban már beperelte a FindWhat-ot.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle