Connect with us

technokrata

Ül, befordul, dolgozik! – olcsó játék menedzsereknek

Kütyük

Ül, befordul, dolgozik! – olcsó játék menedzsereknek

A menedzserek, akik zsörtölődnek a hálátlan alkalmazottaik miatt, és megnyugvást csupán a kutyájuk hűsége okoz számukra, most fellelkesülhetnek: hajlamaikat már az Interneten is kiélhetik.

A pénteken debütált Metapetben három fiktív biotechnológiai vállalat valamelyikét kell menedzselni úgynevezett employee petekkel a leghatékonyabb, ám a legolcsóbb módszerekkel – 2006-ban.

A Metapet a vállalati életet és a biotechnikai ipart hivatott kigúnyolni, de készítőik szerint előnyei is vannak: „Úgy gondoljuk, hogy a játék egy nagyszerű gyakorlat, amely a mai menedzserek munkáját segíti” – mondta Natalie Bookchin, a California Institute of the Arts munkatársa.

A játék során a menedzserek ugyanis többféle módszerrel is ösztönözhetik dolgozóikat: anyagi juttatásokkal vagy büntetéssel, s folyamatosan végigkísérhetik a munkások és alkalmazottak egészségét, morálját, energiáját, és önfegyelmét. A játékosok egymás ellen játszanak, profit-alapú besorolással. Egyszerre csak egy worker-pettel lehet dolgozni, amely kirúgható vagy áthelyezhető, de akár meg is halhat.

Paul Muchinsky, az Észak-Karolina Egyetem pszichológusa szerint a rabszolgahajcsár játék görbetükröt tart a mai világ vállalati élete és a dolgozók személyisége elé.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle