Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ül, befordul, dolgozik! – olcsó játék menedzsereknek

Kütyük

Ül, befordul, dolgozik! – olcsó játék menedzsereknek

A menedzserek, akik zsörtölődnek a hálátlan alkalmazottaik miatt, és megnyugvást csupán a kutyájuk hűsége okoz számukra, most fellelkesülhetnek: hajlamaikat már az Interneten is kiélhetik.

A pénteken debütált Metapetben három fiktív biotechnológiai vállalat valamelyikét kell menedzselni úgynevezett employee petekkel a leghatékonyabb, ám a legolcsóbb módszerekkel – 2006-ban.

A Metapet a vállalati életet és a biotechnikai ipart hivatott kigúnyolni, de készítőik szerint előnyei is vannak: „Úgy gondoljuk, hogy a játék egy nagyszerű gyakorlat, amely a mai menedzserek munkáját segíti” – mondta Natalie Bookchin, a California Institute of the Arts munkatársa.

A játék során a menedzserek ugyanis többféle módszerrel is ösztönözhetik dolgozóikat: anyagi juttatásokkal vagy büntetéssel, s folyamatosan végigkísérhetik a munkások és alkalmazottak egészségét, morálját, energiáját, és önfegyelmét. A játékosok egymás ellen játszanak, profit-alapú besorolással. Egyszerre csak egy worker-pettel lehet dolgozni, amely kirúgható vagy áthelyezhető, de akár meg is halhat.

Paul Muchinsky, az Észak-Karolina Egyetem pszichológusa szerint a rabszolgahajcsár játék görbetükröt tart a mai világ vállalati élete és a dolgozók személyisége elé.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés