Connect with us

technokrata

Újabb internetes problémák – a chatelés áldozatai

Kütyük

Újabb internetes problémák – a chatelés áldozatai

Erős félelem alakult ki a gyermekekre és fiatalokra leselkedő internetes veszélyek miatt…

A szülők gyakran nincsenek tisztában azzal, hogy gyermekeik mit művelnek – online, melynek nagyon sok köze van az eltűnt személyek gyarapodásához. Amanda Dowling szakértő szerint a bűnjelek ott rejtőznek a számítógépeken.

Elfogadott tény, hogy az iskolás lányok állandó vendégei az internetes csevegőknek, ám a hatóságok elutasítják annak lehetőségét, hogy az eltűnések számának növekedése összefüggne azzal, hogy néhányan az Interneten ismerkednek.

Az utóbbi két évben számtalan kiskorút és fiatalkorút ért támadás olyan valaki által, akit Interneten keresztül ismertek meg. Azonban ezeknek a támadóknak csupán kis részük ül börtönben.

Sokan azt gondolják, hogy mindez csupán a jéghegy csúcsa: a felnőttek és a gyermekek közötti helytelen kapcsolatok áttevődtek a mindennapi internetes életvitelbe is – de mindvégig adottak voltak. Ellenben Donald Finlater, a Wolvercote klinika pedofil-specialistája szerint az elnyomott és beteges szexuális vágyak feltörésének nagy lehetőséget ad a Világháló.

Mindegy mi az ok, az emberek biztonságosabb számítógépeket követelnek. A legtöbb Internet-tanácsadó olyan termékeket hiányol a piacról (Web filter), amelyek segítségével a szülők ellenőrizni tudják gyermekeiket és azok biztonságát.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek