Connect with us

technokrata

Gyűrűződik a botrány a KaZaA körül

Kütyük

Gyűrűződik a botrány a KaZaA körül

A KaZaA kiesett legfőbb terjesztőjének kiskosarából: a Cnet blokkolta a népszerű file-megosztó alkalmazás letölthetőségét download website-n.

A népszerű file-megosztó alkalmazás elveszítette legnagyobb terjesztőjét, ugyanis a San Francisco-i Cnet Networks blokkolta a szoftver letölthetőségét. A KaZaA jelenlegi tulajdonosa, a Sharman Networks nem kommentálta az eseményt. A cég szóvivője annyit mondott: a program utolsó verziója egyenesen a honlapról lesz elérhető.

Annak ellenére, hogy peres eljárás is folyt a szoftver létjogosultsága ellen, a Cnet Download.com site-járól 2,6 millióan töltötték le az alkalmazást március 31-ével bezárólag. Genevieve Cowger, a cég képviseletében azzal magyarázta az eltávolítás okát: a KaZaA a Los Angeles-i Brilliant Digital Entertainmenttel egyetemben megsértette a szoftver-etikettet. A Download.com ehhez nem hajlandó a nevét adni.

Mint arról már korábbi hírünkben beszámoltunk: a Brilliant Digital Entertainment titokban hálózatépítő szoftvert rejtett a KaZaA-ba, amely segítségével minden egyes KaZaA-t futtató gépet egy általuk vezérelt digitális csomópontba olvasztanak, kihasználva ezzel a felhasználók számítógépének processzorát, winchesterét, és Internet-kapcsolatát.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle