Connect with us

Hirdetés

technokrata

Vezetékhiba miatt használhatatlan Internet-csatlakozások

Kütyük

Vezetékhiba miatt használhatatlan Internet-csatlakozások

Egy Internet-kapcsolat lehet lassú vagy gyors (bár elég gyors sosem), korlátlan vagy kötött időtartamú, olcsó vagy drága, ám minden esetben nagyon kellemetlen, ha hosszú időre használhatatlanná válik.

Ez történt tegnap az USA-ban, New Yorkban ugyanis egy útépítés miatt a munkások átvágtak egy üvegszálas kábelt, ezzel az egész ország területén lelassítva az internetes adatforgalmat. Mivel nem olyan egyszerű egy ilyen kábel javítása, ezért az adott szakaszért felelős Metromedia Fiber Network vezérigazgatója úgy nyilatkozott, hogy szerdára áll majd csak helyre a korábbi állapot.

Az incidenst követően körülbelül ezer vállalat maradt Internet-kapcsolat nélkül, ám az átirányításra került adatok miatt sokkal nagyobb mérvűvé vált az okozott probléma. Hasonló következményekkel járhat egy-egy áramkimaradás is, amely ugyan magát az Internet-kapcsolatot biztosító telefon vagy koaxiális kábelt nem érinti, ám a számítógépek üzemképtelenek maradnak.

Többen felszólaltak amellett, hogy nagyobb védelmet kellene biztosítani a földben futó kábelek részére. Látván, hogy mire volt képes egy ilyen eset, könnyen elképzelhető, hogy egy esetleges terroristatámadás is hasonló vagy nagyobb mérvű hálózatbénítást produkálhatna.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés