Connect with us

Hirdetés

technokrata

Április közepén indul az i-mode Hollandiában

Kütyük

Április közepén indul az i-mode Hollandiában

A holland KPN Mobile április közepétől Németország után Hollandiában is elérhetővé teszi az i-mode mobilinternetes szolgáltatását.

Mint ismeretes, a KPN elsőként német leányvállalata, az E-plus mobilhálózatán vezette be az i-mode-ot elsőként Európában, március közepén. Az i-mode szolgáltatás gyakorlatilag a WAP grafikus elemekkel való kibővítésének tekinthető, és egy újabb kiváló bevételforrást jelent a telekommunikációs cégek, valamint partnereik számára. Németországban az E-plus nem titkolt célja, hogy az i-mode segítségével előnyre tegyen szert a konkurens Vodafone-nal, vagy a Deutsche Telekommal szemben.

A KPN bejelentése szerint a japán NTT DoCoMo – amely cég a KPN Mobile-ban is rendelkezik részesedéssel – által kifejlesztett mobilinternet április 18-tól a holland előfizetők számára is elérhető lesz. A KPN jelenleg úgy becsüli, hogy a felhasználók havonta átlagosan 6-8 eurónak megfelelő összeget fordítanak majd az i-mode használatára. A vállalat várakozásai szerint az új szolgáltatás új előfizetőket is átcsábíthat majd a rivális mobil távközlési társaságoktól a KPN-hez. A szolgáltató egyébként egyelőre Hollandiában is csak egyfajta, a japán NEC által legyártott i-mode-képes mobiltelefonnal fog megjelenni, de a kínálat az idei év során egy Toshiba készülékkel fog kiegészülni.

Az i-mode remek eszköz arra, hogy a szolgáltatók népszerűbbé tegyék a különböző adatalapú szolgáltatásokat, amelyekből jelenleg bevételeik csupán kis hányada származik. (Japánban egyébként jelenleg több mint 30 millióan használják az i-mode-ot.) Hasonló fegyvert próbál bevetni a Vodafone is, amely a Vizzavi nevet viselő mobilportálján nemsokára az i-mode-hoz nagyban hasonló tartalmakkal fog megjelenni.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés