Connect with us

technokrata

Új, elpusztíthatatlan online reklámok

Kütyük

Új, elpusztíthatatlan online reklámok

Még a gyakorlott webező sem tud mit kezdeni a váratlanul felbukkanó, ám annál inkább elklikkelhetetlen új reklámanimációkkal – ellenszer pedig nincs, csak türelem.

A Weben szörfözők már jól megtanulták hogyan kell likvidálni egy banneres hirdetést, vagy elklikkelni egy-egy felbukkanó pop-up ablakot. De minden bizonnyal ők sem tudnának mit kezdeni azzal az animált gyíkkal, mely a Lycos.com honlapján cikázik ide-oda, sőt azzal a Saturn márkájú sportszer-tároló eszközzel sem, mely a ComedyCentral.com, az ESPN.com, a Weather.com vagy az EOnline.com oldalait csinosítja. Ezek a reklámok ugyanis lelőhetetlenek…

A rajzos blokkok 20 másodpercig zavarják a látogatókat, amely épp elég ahhoz, hogy mindenki teljesen elfeledkezzen arról, amit éppen keres, ám a legjobban demonstrálják az online hirdetések legutolsó generációjának mindinkább tolakodó mivoltát. Választási lehetőség pedig nincs: nézni kell a reklámot, amíg el nem tűnik.

Az új módszernek három megjelenési formája van: az úgynevezett floating vagy lebegő hirdetés, mely általában rajzfilmstílusban kellemetlenkedik, az oldalnyi villogó hirdetőtábla, és a szintén teljes weblap-szélességű állóhirdetés.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák