Connect with us

technokrata

Google-gyilkos keresőmotorok?

Kütyük

Google-gyilkos keresőmotorok?

Az új fejlesztésű Teoma egyedi technikáinak köszönhetően megpróbálja lesöpörni a népszerű Google-t. Vajon sikerül?

A Rutgers Egyetem professzora, Apostolos Gerasoulis szerint a Google ideje lassan lejár, s felhasználóinak érdemes továbbállniuk. Ugyanis a hathónapos fejlesztéseknek és kutatásoknak köszönhetően megszületett Teoma keresőmotor nemcsak a Google csúnya végét jelentheti, de egy sokkal szélesebbkörű keresési megoldást is kínál az internetezők számára.

A feltuningolt és kifinomított Teomát még a hét elején mutatták be az Egyesült Államokban. Fejlesztői szerint ezzel új fejezetet nyitottak az újgenerációs keresők történelmében.

Craig Silverstein, a Google egyik vezetője csupán annyit fűzött az eseményhez:
– A Teoma inkább érdekes, mint veszélyes a Google számára, mondhatni: messze áll a kereséstől. Ám atyjainak magabiztossága minden bizonnyal megalapozott, és nemsokára bemutatnak egy gyors, és keresésre is alkalmas motort.

Elemzők szerint a fokozott verseny tökéletesítheti az online keresők minőségét.

– Garantált, hogy a Teoma előbb-utóbb megöli a Google-t – mondta Danny Sullivan a SearchEngineWatch.com szerkesztője. – Nemsokára komoly veszélyforrásra számíthat a Google, s csoda lesz, ha megáll a talpán.

Persze nem csak az Apostolos Gerasoulis által vezetett csoport próbálja meg eltenni láb alól a világ legismertebb keresőjét, ám – mint azt a vezetőség elmondta – a Google a legjobb, szinte lehetetlen felülmúlni…Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek