Connect with us

technokrata

A világ legvékonyabb telefonja a Matsushitától

Kütyük

A világ legvékonyabb telefonja a Matsushitától

A Matsushita egy minden eddigi mobilnál vékonyabb, kettéhajtható mobiltelefonnal kíván megjelenni a japán piacon.

Az új modell – a Matsushita mobil terminál divíziójának igazgatója szerint – annyira vékony lesz, hogy az már szinte hihetetlen (nem hivatalos információk szerint ez összecsukott állapotban 17 mm-es vastagságot jelent). Az új, P504i típusjelű modell egyébként az NTT DoCoMo i-mode nevű mobilinternetes szolgáltatását is támogatni fogja, és kicsiny méretéhez képes nagyméretű színes kijelzővel, valamint – állítólag – infravörös porttal is fel lesz szerelve.

Az új modell megjelenésére május első hetében fog sor kerülni, és a Matsushita nem titkolt célja, hogy a P504i segítségével 17-ről 27 százalékosra növelje piaci részesedését. Többek között az előd P503 modell nagyszámú visszahívása révén a gyártó mobilkommunikációs termékekkel foglalkozó részlege a 2001/2002-es pénzügyi év végére várhatóan 438 milliárd japán jenes (körülbelül 330 millió dollár) nettó veszteségre fog szert tenni.

A jelenlegi prognózisok szerint a Matsushita a következő pénzügyi év során 14,7 millió darab mobiltelefont fog értékesíteni a 2001/2002-ben eladott 11,1 milliós darabszámhoz képest.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp