Connect with us

technokrata

Megkezdte működését a japán KDDI újgenerációs mobilhálózata

Kütyük

Megkezdte működését a japán KDDI újgenerációs mobilhálózata

Április elseje óta az előfizetők számára is hozzáférhető Japán második legnagyobb mobilszolgáltatójának újgenerációs mobilhálózata.

A 800 MHz-es frekvenciatartományban üzemelő CDMA 2000 1X hálózat maximum 144 kbps-os adatátviteli sebességet, és globális helymeghatározási (GPS) funkciókat is képes biztosítani az előfizetőknek. A KDDI-nál eddig csak a meglévő CDMA 2000 hálózat szolgáltatásai voltak elérhetők, amelyen az adatátvitel maximum 64 kbps-mal történhetett. (Az új hálózat a gyakorlatban 40-60 kbps, a régi pedig 20-30 kbps-os sebességet tud biztosítani átlagosan.)

A KDDI vezetése szerint a CDMA 2000 1X szolgáltatás annak ellenére is népszerű lesz – 2003. márciusának végéig reményeik szerint 7 millió előfizető csatlakozik majd hozzá -, hogy a szigetország elsőszámú szolgáltatója, az NTT DoCoMo már a múlt év végén beindította a nagysebességű mobil adatátvitelt biztosító 3G hálózatát, igaz ez egyelőre csak három japán nagyvárosban érhető el. Ezzel szemben a CDMA 2000 1X már most elérhető 33 nagyvárosban, becslések szerint körülbelül a népesség 70 százaléka számára. Az sem mellékes továbbá, hogy egy KDDI 1X-et támogató mobiltelefon ára közel fele a DoCoMo 3G-telefonjaiénak, ráadásul a KDDI mobiljai működőképesek a szolgáltató hagyományos CDMA 2000 hálózatán, így akkor is használhatók, ha az újgenerációs hálózat (az 1X) épp nem biztosít lefedettséget.

A KDDI a szolgáltatás indulásakor 5 fajta színes kijelzős mobiltelefont kínál a leendő előfizetők számára.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek