Connect with us

technokrata

(Már nem sokáig) ingyenes játékok

Kütyük

(Már nem sokáig) ingyenes játékok

Számtalan kikapcsolódást nyújtó játéklehetőség kínálkozik az Interneten, ezek legtöbbje ingyenesen vehető igénybe. Egyre erősebb azonban az a trend, mely ennek véget vethet…

Fizetős játékszolgáltatásokkal kísérletezik a Yahoo, mert a cégnél úgy vélik, nem hoz elég profitot az ugyan népszerű, de bevételt csak a reklámokból látó játékrészleg. Jelenleg még csak tesztállapotban leledzik a Yahoo Games All-Star Package. Új játékok ugyan nem szerepelnek a palettán, ám a megszokott szolgáltatásokból eltűntek a reklámok, valamint olyan lehetőségek is elérhetővé váltak a kikapcsolódni vágyók számára, mint például a bajnokságok indítása vagy privát chat-szobák létesítése.

Várhatólag 8 dollárba fog kerülni egy havi játék, míg egy negyedévre ez az összeg már 20 dollár lesz. Egész éves ”játékbérlet” vásárlása esetén 60 dollárt kell majd kifizetni. Mindazonáltal nem fogja ez sem meghozni a Kánaánt a Yahoo számára, a piac ugyanis kezd telítődni (az olyan népszerű játékok, mint az EverQuest vagy az Ultima Online az ilyen játékra vágyók és pénzt kiadni hajlandók táborát már csaknem teljesen felszippantotta, várhatólag a fizetős kártyás és táblás játékok sem fognak túl sok szereplőt eltartani).

Itthon egyelőre még nem jelentkezik ez a trend (például a Larkinor vagy a jatek.hu is ingyenesek), ám a fizetőképes kereslet felmérése után előbb-utóbb hazánkban is bekövetkezhet, hogy egy-egy kártyapartiért bizony fizetni kell majd (annak ellenére is, ha nyerünk)…Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák