Connect with us

Színes kijelzős, multimédiás Samsung mobiltelefon az európai piacra is

Kütyük

Színes kijelzős, multimédiás Samsung mobiltelefon az európai piacra is

A Cannes-i 3GSM Világkongresszuson a Samsung bemutatta színes kijelzős, GPRS-képes mobiltelefonját, amely március vége felétől lesz megvásárolható Európában.

Az SGH-V100-as modell az általunk is tesztelt A300-ashoz hasonlóan egy külső és egy belső kijelzővel is rendelkezik. Előbbi egy aprócska, kék háttérvilágításos monokróm megjelenítő, amelyen alapvető információkat (például idő, térerő stb.) lehet megjeleníteni. A készülék belső oldalán ezzel szemben egy 65 ezer színű, 176×220 képpontos felbontást megjeleníteni képes TFT LCD kijelző található. Elhelyeztek rajta egy infravörös (IrDA) portot is, de adatkábel segítségével is szinkronizálni lehet majd a rajta lévő adatokat a PC-n lévőkkel.

További extra, hogy a háromsávos (GSM 900/1800/1900 MHz) V100-as a csomagkapcsolt GPRS adatátvitel támogatása mellett rendelkezik egy MPEG-4 dekóderrel, ezáltal animációk, videóklippek (sztereó hanggal), valamint digitális formátumú képek fogadására is képes az éteren keresztül (arról egyelőre nem szól a fáma, hogy az MMS szabványt, vagyis a multimédiás üzenetküldést támogatja-e). Csengőhangok terén sem fog csalódást okozni az új Samsung telefon, ugyanis digitálisan rögzített hangokat lehet használni benne csengésként.

Az SGH-V100-as grafikus felhasználói felülettel rendelkezik, ellátták határidőnapló funkcióval, támogatja az EMS üzenetek küldését (ez az SMS némileg feltupírozott, kisebb grafikák és csengőhangok küldését is lehetővé tevő változata), illetve a T9 prediktív szövegbevitelt, valamint 1.2.1-es verziószámú WAP böngésző kapott helyet benne.

Az új modell ezüst színben lesz megvásárolható, ára egyelőre nem ismert (de minden bizonnyal nem lesz olcsó), és a március közepén Hannoverben megrendezésre kerülő CeBIT kiállítást követően kerül majd piacra. Méretei: 88x48x23 mm, súlya 97 gramm.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom