Connect with us

technokrata

MP3 letöltés: lebénítva?

Kütyük

MP3 letöltés: lebénítva?

Az MP3 letöltés legnépszerűbb módja egy időre működésképtelen volt, jelenleg átszervezés alatt áll.

A FastTrack peer to peer hálózatán működő Morpheust használók pár napja nem voltak képesek felcsatlakozni a rendszerbe (ezt használják a Kazaa és a Grokster szoftverek is). Helyette a program újabb verziójának letöltésére kaptak felhívást, ám ennek letöltése nem volt elérhető – mert nem is létezett.

Egész pontos választ nem kaptunk arra, hogy ez miért történt, ám a StreamCast (a Morpheus tulajdonosa) úgy döntött, hogy a FastTrack hálózata helyett ezentúl a Gnutella rendszerét fogja használni (nemsokára elérhetővé is válik a Morpheus újabb verziója, mely már erre a hálózatra kapcsolódik). Mint ismeretes, a FastTrack hálózatában nincsen egy (vagy több) központi szerver, amely lehetővé tenné a rendszer ellenőrzését; a hálózatot használó egyének számítógépei hozzák létre egymás között a kapcsolatot, anélkül, hogy ebbe bármiféle külső beavatkozás lehetséges volna. Mégis történt valami, ami arra késztette a céget, hogy váltson.

A döntés következtében a továbbiakban a Morpheust használók nem látják a Kazaa és a Grokster felhasználók által megosztott állományokat (igaz, legtöbben a Morpheusszal keresnek zenéket az Interneten, a letöltési adatok szerint több mint 51 milliónyian). Aki tehát továbbra is látni szeretné mindkét adatbázist, annak a StreamCast szoftverén kívül még legalább egy programot el kell indítania.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle