Connect with us

Hirdetés

technokrata

MP3 letöltés: lebénítva?

Kütyük

MP3 letöltés: lebénítva?

Az MP3 letöltés legnépszerűbb módja egy időre működésképtelen volt, jelenleg átszervezés alatt áll.

A FastTrack peer to peer hálózatán működő Morpheust használók pár napja nem voltak képesek felcsatlakozni a rendszerbe (ezt használják a Kazaa és a Grokster szoftverek is). Helyette a program újabb verziójának letöltésére kaptak felhívást, ám ennek letöltése nem volt elérhető – mert nem is létezett.

Egész pontos választ nem kaptunk arra, hogy ez miért történt, ám a StreamCast (a Morpheus tulajdonosa) úgy döntött, hogy a FastTrack hálózata helyett ezentúl a Gnutella rendszerét fogja használni (nemsokára elérhetővé is válik a Morpheus újabb verziója, mely már erre a hálózatra kapcsolódik). Mint ismeretes, a FastTrack hálózatában nincsen egy (vagy több) központi szerver, amely lehetővé tenné a rendszer ellenőrzését; a hálózatot használó egyének számítógépei hozzák létre egymás között a kapcsolatot, anélkül, hogy ebbe bármiféle külső beavatkozás lehetséges volna. Mégis történt valami, ami arra késztette a céget, hogy váltson.

A döntés következtében a továbbiakban a Morpheust használók nem látják a Kazaa és a Grokster felhasználók által megosztott állományokat (igaz, legtöbben a Morpheusszal keresnek zenéket az Interneten, a letöltési adatok szerint több mint 51 milliónyian). Aki tehát továbbra is látni szeretné mindkét adatbázist, annak a StreamCast szoftverén kívül még legalább egy programot el kell indítania.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés