Connect with us

technokrata

Új domainek születnek: .eu

Kütyük

Új domainek születnek: .eu

Az európai közösség spanyolországi gyűlésén elfogadták a .eu-ra végződő domaineket.

A tegnapi napon megtartott ülés az EU gazdasági témáit érintette, de helyet kapott az internetes kereskedelem is. A tagállamok érintett képviselői mellett jelen voltak a legnagyobb telekommunikációs cégek is, így hatékony megoldások születtek az egységes internetes kereskedelem ügyében.

Ilyen nagy egyetértésben még sosem zajlott le egyetlen ülés sem, mondta a házigazda ország képviselője. A közös nevező abban rejlik, hogy már nemcsak a szimpla kereskedelem burjánzik a tagállamok között, hanem számtalan olyan cég van, akik igen komoly forgalmat bonyolítanak le a többi tagállam között és ezt már halaszthatatlanul egységesíteni kellett.

A .eu-s domain másik előnye, hogy az internetezők tisztában vannak azzal, hogy nem amerikai (vagy más) érdekeltségű cégekkel veszik fel a kapcsolatot egy-egy vásárlás alkalmával. Így nem más országok kereskedelmét támogathatják, hanem mondhatni a saját szövetségükét.

Természetesen a domaint nemcsak cégek, hanem magánszemélyek is regisztrálhatják. Nekünk erre sajnos még várnunk kell!Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle