Connect with us

technokrata

Internetes üzenetek: több millió kirekesztett felhasználó?

Kütyük

Internetes üzenetek: több millió kirekesztett felhasználó?

Az üzenőprogramok lassan mindennapjaink részévé váltak, ám kényelmes használatukat újabb fejlemények gátolják.

A New York-i székhelyű PalTalk nevű üzenetküldő program jogtulajdonosai vitába keveredtek az AOL óriással. Szinte közhelynek nevezhető már az eset: az AOL kitiltotta hálózatából a PalTalkot használókat. A többek által Dávid és Góliát harcának titulált esemény már lezajlott az IBM, a Microsoft és a Triliant működtető cég részvételével is (az AOL ugyanis az egyik legnépszerűbb mind közül, ám a több hálózaton működőképes üzenőkliensek elveszik az AOL direkt felhasználóit).

A főként hang- és videóanyagok küldözgetésére specializálódott PalTalk felhasználói szerdán hét órán keresztül ki voltak zárva az AOL hálózatából, a nap végére azonban (a gyors programozóknak köszönhetően) már ismét lehetett kommunikálni az óriáscég üzenetküldő programját használókkal (a cégek egyébként 3 és 100 millió felhasználót tudhatnak maguk mögött).

Még peres ügy is várható, ha a PalTalk nem tesz le arról, hogy újra aktiválja magát az AOL hálózatában – közölte az óriáscég egyik képviselője, macska-egér játéknak titulálva a harcot.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle