Connect with us

Rekordot állított fel a világjáró SMS üzenet

Kütyük

Rekordot állított fel a világjáró SMS üzenet

A Logica Mobile Networks világrekordot állított fel SMS üzenetével, amely bejárta az egész világot, alig több mint 3 perc alatt.

A mobil távközlési megoldásokat fejlesztő cég eredetileg 160 másodpercen belül szerette volna végigküldeni szöveges üzenetét a világ körül, ám végül csak 197,53 másodperc múlva érkezett vissza a világjáró SMS. Szerencsére ezzel az eredménnyel is sikerült felállítani egy világrekordot, amely a Guiness Rekordok Könyvébe is bekerül majd.

A kísérlet célja egyébként a nemrég beindított Global Interconnect Network, a Logica világ összes mobilszolgáltatóját összekapcsoló üzenetküldő hálózata által nyújtott lehetőségek demonstrálása volt.

Ez a hálózat lehetővé teszi, hogy a rövid szöveges üzenetek a világ minden pontjára eljuthassanak még akkor is, ha a szolgáltatók sokszor teljesen eltérő rendszerein is (például GSM és CDMA hálózatokon) utaznak végig.

Az ”Be Global” szöveget tartalmazó SMS-t a most is zajló Cannes-i 3GSM Világkongresszus egyik standjáról indították útjára a tegnap délután. Az üzenet Franciaországot elhagyva Dél-Afrikán keresztül Brazíliába érkezett, onnan az Egyesült Államok felé vette útját, ahonnan pedig Ausztráliába, majd Hong Kongba távozott, majd visszatért Cannes-ba. Az ”utazás” minden állomásán egy-egy országkóddal bővült az üzenet szövege, így az SMS a következőképpen festett, mielőtt visszaérkezett volna Cannes-ba: ”Be Global, FR SA BR NA AU CH”

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom