Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nokia D211: új PC-kártya modul a Nokiától

Kütyük

Nokia D211: új PC-kártya modul a Nokiától

A Nokia bejelentette a notebook számítógépekben használható D211-es modult, amely már támogatja mind a GPRS és a HSCSD mobil adatátviteli szabványokat, valamint Wi-Fi drótnélküli hálózatokon is működőképes.

A belső antennával rendelkező Nokia kártyamodult Type II-es és III-as PC Card foglalatba lehet illeszteni. A D211-es kétsávos (GSM900/1800) működésre képes, valamint támogatja a HSCSD-t (High Speed Circuit Switched Data; nagysebességű vonalkapcsolt adatátvitel), illetve a GPRS-t (General Packet Radio Service; nagysebességű csomagkapcsolt adatátvitel), amelynek segítségével always-on kapcsolat megvalósítása is lehetséges.

A fenti két szabványon kívül a D211-es támogatja a 802.11b, vagy Wi-Fi néven ismert vezetéknélküli hálózati (WLAN) szabványt is, továbbá kompatibilis a fontosabb GPRS-en és vezeték nélküli LAN-on keresztüli virtuális magánhálózati (VPN) megoldásokkal. Fontos megjegyezni, hogy ezen termékkel csakis adatkommunikáció – e-mail küldés és fogadás, telefax, stb.- valósítható meg, beszédátvitelre nem alkalmas. A D211 GPRS-en keresztül max. 40,2kbit/s-os, HSCSD-t használva pedig 43,2kbit/s-os adatátviteli sebesség megvalósítására képes, míg Wi-Fi környezetben az adatátvitel 11 Mbit/s-mal történhet.

A Nokia D211-es súlya 51 gramm, hossza 125 mm. Meghajtó-programok Windows 98SE, Me, 2000, XP , CE, Pocket PC, illetve Linux platformok alá lesznek elérhetők a termékhez, amelynek megjelenése 2002. második negyedévében várható.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés