Connect with us

technokrata

Nokia D211: új PC-kártya modul a Nokiától

Kütyük

Nokia D211: új PC-kártya modul a Nokiától

A Nokia bejelentette a notebook számítógépekben használható D211-es modult, amely már támogatja mind a GPRS és a HSCSD mobil adatátviteli szabványokat, valamint Wi-Fi drótnélküli hálózatokon is működőképes.

A belső antennával rendelkező Nokia kártyamodult Type II-es és III-as PC Card foglalatba lehet illeszteni. A D211-es kétsávos (GSM900/1800) működésre képes, valamint támogatja a HSCSD-t (High Speed Circuit Switched Data; nagysebességű vonalkapcsolt adatátvitel), illetve a GPRS-t (General Packet Radio Service; nagysebességű csomagkapcsolt adatátvitel), amelynek segítségével always-on kapcsolat megvalósítása is lehetséges.

A fenti két szabványon kívül a D211-es támogatja a 802.11b, vagy Wi-Fi néven ismert vezetéknélküli hálózati (WLAN) szabványt is, továbbá kompatibilis a fontosabb GPRS-en és vezeték nélküli LAN-on keresztüli virtuális magánhálózati (VPN) megoldásokkal. Fontos megjegyezni, hogy ezen termékkel csakis adatkommunikáció – e-mail küldés és fogadás, telefax, stb.- valósítható meg, beszédátvitelre nem alkalmas. A D211 GPRS-en keresztül max. 40,2kbit/s-os, HSCSD-t használva pedig 43,2kbit/s-os adatátviteli sebesség megvalósítására képes, míg Wi-Fi környezetben az adatátvitel 11 Mbit/s-mal történhet.

A Nokia D211-es súlya 51 gramm, hossza 125 mm. Meghajtó-programok Windows 98SE, Me, 2000, XP , CE, Pocket PC, illetve Linux platformok alá lesznek elérhetők a termékhez, amelynek megjelenése 2002. második negyedévében várható.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle