Connect with us

Megjelent az iPlanet Application Server 6.5

Kütyük

Megjelent az iPlanet Application Server 6.5

Az iparág első alkalmazásszerver keretrendszerével a Sun javítja a webes szolgáltatások fejlesztését és kiterjeszti a J2EE technológiát a fejlesztés minden szintjére, ezzel tízszeresére növeli a fejlesztők termelékenységét.

A Sun Microsystems által ma bejelentett iPlanet Application Server 6.5 része egy olyan új alkalmazás-keretrendszer, amelynek előre elkészített, a legjobb tervezési gyakorlatra épülő Java-komponenseiből a korábbinál akár tízszer gyorsabban készíthetők J2EE- (Java2, Enterprise Edition) alkalmazások. Az iPlanet Application Server 6.5-tel az üzleti folyamatok webes szolgáltatásokként jeleníthetők meg, és számos új eszközt és erőforrást biztosít az igényalapú szolgáltatások fejlesztéséhez, többek között szoros integrációt a Sun Forte for Java integrált fejlesztés környezettel (IDE-vel).

Az új, szabványalapú, az iPlanet Application Server 6.5-höz ingyenesen mellékelt iPlanet Application Framework előre elkészített J2EE alap-infrastruktúrát biztosít az új JSP és servletalapú alkalmazások fejlesztéséhez. A többplatformos termék igen jól vizsgázott a korai hozzáférési program keretében: sikeresen alkalmazták több mint 30 létfontosságú rendszer fejlesztése során, visszajelzéseik és a belső vizsgálatok azt mutatják, hogy a fejlesztési idő több mint 1000 százalékkal csökkenthető: egy eredetileg több mint 11 ezer sornyi kódot tartalmazó e-kereskedelmi alkalmazást a belső tesztek során 750 sorból sikerült megírni az iPlanet Application Frameworkkel. Az új funkciók és a Forte for Java IDE együttese olyan, mindent lefedő fejlesztési megoldást eredményez, amellyel kihasználhatók a meglévő alkalmazások a változó üzleti igényekhez gyorsan illeszthető, „elemes” felépítésű webes szolgáltatások készítéséhez.

Az iPlanet Application Server, a Sun Open Net Environment (Sun ONE) egyik legfontosabb komponense, egy robusztus J2EE-kompatibilis platform alkalmazás-szolgáltatások fejlesztéséhez, üzemeltetéséhez és felügyeletéhez. A termék részei a JavaServer Pages (JSP-), servlet- és EJB-architektúra, valamint egy beépített tranzakció-figyelő az elosztott tranzakciók kezeléséhez. Integrációs keretrendszer biztosítja az üzleti folyamatok automatizálását és a vállalati alkalmazásokhoz kapcsolódást a Java-környezet elhagyása nélkül.

Az iPlanet Application Server, Enterprise Edition 6.5 2002. március 18-a körül lesz kapható. Az iPlanet Application Server 6.5 csomag része az iPlanet Application Framework, az iPlanet Web Server, az iPlanet Directory Server és a Forte For Java 3.0 próbaváltozata. Az iPlanet Application Framework külön is kapható, jelenleg ingyenesen tölthető le!Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom