Connect with us

technokrata

Fujitsu-Sagem szövetség 3G fejlesztés terén

Kütyük

Fujitsu-Sagem szövetség 3G fejlesztés terén

Az elektronikai termékeket gyártó Fujitsu cég bejelentette, hogy harmadik generációs mobiltelefonos alaptechnológiákat magában foglaló fejlesztési szövetségre lép a francia Sagemmel.

A megegyezés részeként a két cég közösen fog olyan technológiákat kifejleszteni, amelyeket a GSM/GPRS, illetve az UMTS-t szabványokat egyaránt támogató, úgynevezett duál módos smartphone-okban fognak alkalmazni. Az új fejlesztéseket a Fujitsu felhasználhatja majd azokban a 3G mobiltelefonokban, amelyeket Japán legnagyobb mobilszolgáltatója, az NTT DoCoMo számára készít (a DoCoMo indította be a világon elsőként harmadik generációs szolgáltatásait).

Mind a Fujitsu, mind pedig a Sagem várhatóan 2003 második felében fogja bemutatni az UMTS-t támogató mobiltelefonokban használatos technológiákat, de a nemzetközi barangolás megvalósításához szükséges teszteléseket is közösen végzik majd.

Érdekesség, hogy bár a Fujitsu szóvivője úgy nyilatkozott, hogy egyelőre nem tervez 3G mobil készülékekkel megjelenni e szövetség keretében az európai piacon, de nem zárják ki az amerikai piacra való behatolás lehetőségét.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle