Connect with us

technokrata

AOL Instant Messenger a Motorola mobiltelefonokon

Kütyük

AOL Instant Messenger a Motorola mobiltelefonokon

Az AOL és a Motorola bejelentette, hogy a mobiltelefon gyártó jövőben megjelenő új telefonjain az AOL népszerű azonnali üzenőprogramja is helyet fog kapni.

A most kötött mobiltelefonos együttműködés nem az első az AOL történetében, mivel az Internet-szolgáltató óriáscég korábban hasonló megállapodást kötött a VoiceStream Wireless szolgáltatóval is, amely két, AOL szoftverrel bővített Nokia mobiltelefont árusít.

Az AOL Instant Messenger (AIM) nevű azonnali üzenetküldő programja egyébként a Sprint PCS előfizetők számára is elérhető az egyik Internet-képes mobiltelefonhoz, a megfelelő mobil webes szolgáltatás megrendelése esetén. Az AOL végső célja természetesen az, hogy minél több platform – például a PC-ken kívül mobiltelefonok és PDA-k – alá elérhető legyen azonnali üzenetküldő alkalmazása, ezáltal az eddiginél több felhasználót tudjon elérni.

A Motorola szóvivőjének közlése szerint a gyártó teljes legújabb mobiltelefon-portfóliójába be kívánja építeni az AIM-ot. Az azonnali üzenetküldés alkalmazásában e két cégen kívül még a mobilszolgáltatók is érdekeltek, hiszen az SMS-ekhez hasonlóan az azonnali üzenetküldés is bevételeket generál számukra. A felhasználóknak általában vagy üzenetenként kell díjat fizetniük, vagy pedig adott számú üzenet küldését lehetővé tevő havidíjas csomagokat vásárolhatnak meg, esetleg – például hagyományos WAP-on keresztüli használat esetén – az üzenet bepötyögésének időtartama után számíthat fel díjat a szolgáltató.

Jelenleg a legnagyobb amerikai mobilszolgáltatók közül csak három tette elérhetővé az AIM-ot mobilhálózatán, legutóbb az AT&T Wireless indult be a szolgáltatással, január végén. A szolgáltatónál lehetséges üzenetenkénti díjat fizetni, míg egy havi 100 darab üzenet küldését lehetővé tevő csomag ára 4,99 dollár.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle