Connect with us

Vezető távközlési cégek együttműködése az MMS-kompatibilitás érdekében

Kütyük

Vezető távközlési cégek együttműködése az MMS-kompatibilitás érdekében

A legnagyobb távközlési cégek együttműködése révén megalakult a Multimédiás Üzenetkezelő Szolgáltatás (MMS) Együttműködési Csoport.

A CMG Wireless Data Solutions, a Comverse, az Ericsson, a Logica, a Motorola, a Nokia, a Siemens és a Sony Ericsson közreműködésével létrejövő kezdeményezés fő célja az MMS zökkenőmentes bevezetése a piacra.

A csoport tevékenységi körébe tartozik az MMS-kompatibilitás tesztelésének és problémamegoldásának elősegítése és koordinálása, illetve az ilyen tesztekkel kapcsolatos műszaki információk közzététele. Az eredményeket a 3GPP és a WAP Fórum ismerteti majd. Ez segíti a gyártókat és fejlesztőket az MMS alkalmazások kompatibilitásának kialakításában, valamint az MMS termékek gyorsabb piaci bevezetését eredményezi.

A vonatkozó 3GPP és WAP Fórum specifikációk követése mellett a csoport tevékenysége egy, az MMS berendezések által minimálisan támogatandó funkciókat meghatározó, közös MMS konformancia-dokumentumon alapul majd.

Az együttműködési csoport széles körű tapasztalattal rendelkezik, hiszen az alapító tagok több szabványosítási fórum, közöttük a 3GPP és a WAP Fórum munkájában is részt vesznek. Így a csoport kedvező pozíciót foglal el és jól informált mind a mobil-előfizetők, mind a piaci szektorban aktív iparágak jelenlegi és jövőbeni igényeit illetően. Mindez a hatékony együttműködés érdekében biztosítja a multimédiás üzenetkezelés számára kifejlesztett MMS megoldások időállóságát.

A rövid szöveges üzenet (SMS) továbbfejlesztése, a multimédiás üzenetkezelési szolgáltatás, jóval többet nyújt elődjénél. Az MMS személyek közötti, illetve alkalmazások és személyek közötti szabványos üzenetkezelő szolgáltatás; segítségével szöveg, hang, grafika, kép, fotó, animáció és videofájl továbbítható mobilterminálok, illetve terminálok és tartalomszerverek között. Jelenleg az SMS a legfontosabb profitképző mobil adatátviteli szolgáltatás. Az SMS üzleti modelljének sikerére építve a multimédiás üzenetkezelésnek minden esélye meg van arra, hogy az összes létező SMS felhasználói szegmenst megcélozva tömegpiaci mobil adatátviteli szolgáltatássá váljon, és kiterjessze a szolgáltatás határait.

A multimédiás üzenetkezelés új lehetőségeket nyit meg az értéklánc különböző elemei számára, mivel értéknövelt szolgáltatásokat nyújt, és új bevételforrást teremt az üzemeltetőknek, tartalomszolgáltatóknak és hirdetőknek.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom