Connect with us

Hirdetés

technokrata

Létrehozták az első USA-beli UMTS hanghívást

Kütyük

Létrehozták az első USA-beli UMTS hanghívást

Az AT&T Wireless és az Ericsson együttműködésének eredményeként jöhetett létre az első élő 3G UMTS hanghívás az Egyesült Államokban.

A hívásra az Ericsson vezeték nélküli hálózati berendezéseinek – beleértve mind a rádió-hozzáférési, mind a maginfrastruktúrát – felhasználásával került sor az AT&T Wireless redmondi telephelyén. A rendszer az Ericsson nagy mennyiségben gyártott UMTS berendezéseinek egyike.

„Az AT&T Wireless képes valódi 3G szolgáltatásokat szállítani előfizetői számára a tervben szereplő ütemterv szerint, és ezt meg is fogja tenni” – nyilatkozta Rod Nelson, az AT&T Wireless műszaki vezetője. „A hálózati berendezés tesztelése egyik bizonyítéka annak, hogy terveinkkel összhangban képesek vagyunk áttérni a GSM/GPRS-ről az EDGE-re, majd a teljes körű UMTS-re.”

Az AT&T Wireless és az Ericsson az EDGE-technológiára alkalmas GSM/GPRS rendszerek telepítésével jelenleg élen jár a 3G funkcióknak az amerikai piacra történő bevezetésében. Ez a haladási irány biztosítja a zökkenőmentes áttérést az EDGE-re, majd az UMTS-re. (Az UMTS széles sávú rádiótechnológia, akár 2 Mbit/s adatátviteli sebességet is lehetővé tesz a mobilfelhasználók számára.)

A rádióspektrum hatékony kihasználása a megszokott hangátviteltől kezdve egészen a tartalomgazdag multimédiás szolgáltatásokig mindenhez egyidejű hozzáférést tesz lehetővé. A felhasználók például videoklip nézése közben is fogadhatnak e-mailt. Az UMTS megoldás lehetővé teszi áramkör- és csomagkapcsolt szolgáltatások vegyes választékának nyújtását, egyszerre több, változó sávszélesség felhasználásával.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés