Connect with us

Hirdetés

technokrata

IBM-Globus Projekt: első lépés az erőforrások internetes megosztása felé

Kütyük

IBM-Globus Projekt: első lépés az erőforrások internetes megosztása felé

Az IBM és a Globus Projekt ma bejelentette, hogy megtették az első lépést annak a felülről lefelé építkező platformnak a létrehozására, mely elősegíti az alkalmazásoknak és számítástechnikai erőforrásoknak az Interneten keresztül történő megosztását.

A Hálózati Világfórumon (Global Grid Forum) Torontóban, az IBM és a Globus Nyílt Forrású Eszköztár munkacsoportja (Toolkit open source team) bemutatta a Nyílt Hálózati Szolgáltatások Architektúráját (Open Grid Services Architecture = OGSA), mely egy a Web Szolgáltatások (Web Services) és a Hálózati Számítástechnika (Grid Computing) előnyeit egyesítő specifikáció- és szabványcsomag.

A felhasználók most először érhetik el és oszthatják meg számítástechnikai erőforrásaikat igényeiknek megfelelően az Interneten keresztül egy olyan infrastruktúrára támaszkodva, mely rugalmas, önszervező és mindig rendelkezésre áll. Ennek eredményeképpen a vevők integrálhatják alkalmazásaikat, közösen használhatják adataikat és adatfeldolgozási kapacitásukat, ami óriási költségmegtakarítást és hatékonyságot jelent.

”Ez egy olyan áttörést jelent, mely átvezet bennünket a számítástechnika következő szintjére,” jelentette ki Irving Wladawsky-Berger, az IBM Szerver Csoport stratégiai és technológiai alelnöke. ”Az Internet túllép az elektronikus levelezésen, tartalom-szolgáltatáson és az elektronikus kereskedelmen. Ez folyamatosan átalakul egy valódi számítástechnikai platformmá, egyesítve magában a vállalati számítástechnikai szolgáltatás minőségét a megosztott erőforrásoknak az Interneten keresztül történő közös használhatóságával, — beleértve az alkalmazásokat, adatokat, adattárakat, szervereket és mindent, ami közöttük van.”

Az új specifikáció készlet kiterjeszti a szabványokat úgymint az XML, WSDL és SOAP – mindegyik fontos a Web Szolgáltatásokhoz – a Globus Projekt által a Hálózati Számítástechnikához kifejlesztett szabványokkal, melyeknek az a szerepe, hogy megkeressék, ütemezzék, és biztonságossá tegyék a számítástechnikai erőforrásokat.

”Ez a nagy horderejű lépés felbátorít minket arra, hogy előrelépjünk egy együttműködésre képes infrastruktúra létrehozásában a hálózati számítástechnika számára,” jelentette ki Todd Needham a Microsoft-tól. ”Előrelátható az OGSA protokollok használata az Internet-léptékű osztott rendszerekben, melyek összekötik például a Microsoft .NET-et és az IBM Java Enterprise Edition összetevőket.”



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés