Connect with us

A Microsoft meghódítja a mobiltelefonokat is

Kütyük

A Microsoft meghódítja a mobiltelefonokat is

Úgy tűnik, a szoftveróriás a PDA/mobiltelefon hibrideken kívül meg akarja hódítani a hagyományos mobiltelefonokat is.

A Microsoft a Texas Instrumentsszel közösen a Cannes-i 3GSM World Congress 2002 rendezvényen útjára bocsátotta 2.5G referenciacsomagját, amely az előbbi cég Smartphone 2002 szoftveréből, illetve a TI (133 MHz-es) OMAP processzorából és GPRS technológiájából tevődik össze.

A két cég smartphone megoldása lehetővé teszi a mobiltelefon gyártók számára azt, hogy viszonylag rövid fejlesztési időt követően piacra léphessenek olyan okostelefonokkal, amelyek a beszédalapú kommunikáción kívül képesek adatátvitelre, e-mailezésre, Internet-elérésre, továbbá videó- és hanglejátszásra (streaming módban is), és játékok futtatására is, tömegük pedig maximum 100 gramm, térfogatuk pedig 100 köbcentiméter.

A kongresszuson bemutatásra került referenciamodellen a Microsoft Smartphone 2002 operációs rendszere fut, amelyet a szintén mai napon debütált Pocket PC Phone Editionnel ellentétben kifejezetten kisebb méretű smartphone-okra, nem pedig PDA/mobiltelefon hibridekre szánnak.

Várakozások szerint a Sony Ericsson – állítólag a Sony nyomására – tervezi a Smartphone 2002 alkalmazását jövőben megjelenő mobiltelefonjain.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom