Connect with us

Hirdetés

technokrata

8910: új high-end mobiltelefon a Nokiától

Kütyük

8910: új high-end mobiltelefon a Nokiától

A finn mobilgyártó a mai napon mutatta be legújabb felsőkategóriás telefonját, mégpedig a 8850-es utódjának tekinthető 8910-es modellt.

A Nokia 8910-es egy elegáns megjelenésű, kis méretekkel rendelkező mobiltelefon lesz, amely támogatja a HSCSD és a GPRS nagysebességű adatátviteli technológiákat, valamint a rövidtávú eszköz-eszköz közötti adatkommunikációra használható Bluetooth-t is. A szinte kizárólag csak a külsejében újdonságokat hordozó modell várhatóan az idei év második negyedében kerülhet a boltok polcaira.

Ez lesz az első Nokia mobiltelefon, amely titán külső borítást fog kapni, ami a tartós használatot hivatott szolgálni. A 8910-es súlya 110 gramm, és mint a képen is látszik, egy új típusú flip védi króm billentyűit. A nagyfelbontású, szürkeárnyalatos LCD kijelző fehér háttérvilágítást kapott, és összességen az egész készülék igen elegáns megjelenéssel bír, bár némelyek szerint talán kissé túl gyászosra is sikerült a design-ja (az biztos, hogy ezt a telefont nem érhetik a 8310-eshez hasonló kritikák, azaz valószínűleg senki sem fogja női telefonnak tartani a 8910-est).

Röviden és tömören a mobiltelefon funkcióiról: helyet kapott benne képernyőkímélő, amely funkcióját tekintve nem csak egy animáció, hanem – a Nokia közlése szerint – valóban segít az akkumulátor ”erejének” megőrzésében, de természetesen a teljes képernyős animált képernyőkímélők sem maradtak ki belőle.

A kétsávos 8910-es támogatja a hanghívást, a hangparancsokat, továbbá 3 percnyi hangot képes rögzíteni memóriájában. Helyet kapott rajta infravörös (IrDA) port és egy WAP böngésző is. Négyféle játék is megtalálható benne, méghozzá az alábbiak: Snowboarding, Snake II, Bantumi, Pairs II. A csengőhangokat cseréjére szintén lehetőség van.

A Nokia 8910-es 300 órás készenléti és 4 órás beszélgetési idővel rendelkezik, várható ára egyelőre nem ismert.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés