Connect with us

technokrata

A Motorola idei mobiltelefon-újdonságai

Kütyük

A Motorola idei mobiltelefon-újdonságai

A múlt hét végén az amerikai mobilgyártó bemutatta az idei év során megjelenő új mobiltelefonjait, amelyek mindegyike támogatja már a GPRS csomagkapcsolt adatátvitelt.

Összesen 5 teljesen új mobil érkezésére lehet számítani 2002-ben a Motorolától, további 3 modell pedig meglévő típusok némileg feljavított változata lesz.

A Motorola V70-esről már korábban is hírt adtunk, ez egy meglehetősen sajátos kinézetű, ultramodern külsejű divattelefon, amely rengeteg csengőhanggal bír, és inverz elektro-lumineszcens kijelzővel szerelték fel (fekete alapon fehér karakterek), továbbá támogatja az EMS üzenetküldést is.

Az Accompli 008-as utódja, a Motorola A388-as PDA/mobiltelefon hibrid már támogatja az EMS-t, az always-on kapcsolatot nyújtó GPRS-t. Ezen felül támogatja az e-mailezést az ismertebb protokollokon keresztül, a Java alkalmazások futtatását (J2ME), továbbá a monokróm kijelzőt védő flipen egy rést is elhelyezett a gyártó (a 008-ason nem volt), így mindig látni lehet a pontos időt, a térerőt és egyéb információkat.

A Motorola C330-as a gyártó ígérete szerint egy meglepően olcsó alsókategóriás telefon lesz. Ez a modell is támogatja a GPRS-t, csengőhangjai testreszabhatók, képernyővédőket, háttérképeket, ikonokat lehet letölteni rá. Különböző elő- és hátlapokat lehet felhelyezni rá, emellett többféle változatban kerül piacra.

A Motorola T720-as sokkal vonzóbb paraméterekkel bír. Ez a kisméretű mobiltelefon ugyanis színes LCD kijelzővel van felszerelve (4096 szín). Mondani sem kell, hogy támogatja a GPRS-t, de J2ME támogatása révén Java nyelven íródott alkalmazásokat is lehet futtatni rajta.

Bemutatásra került a gyártó első 3G telefonja, amely az A820-as típusszámot viseli. Ez a készülék a multimédiás üzenetküldést, azaz az MMS-t, valamint a Bluetooth rövidtávú vezetéknélküli adatátvitelt is támogatja és Internet-elérésre is képes lesz. Az A820-asra már kisebb videóklipek is letölthetők lesznek, lévén egy következő generációs készülékről van szó.

A Motorola V60i, V66i és T280i készülékek meglévő Motorola mobiltelefonok továbbfejlesztett változatai, amelyek támogatják a J2ME-t, illetve a GPRS adatátvitelt, valamint képernyőkímélőket, csengőhangokat is le lehet tölteni rájuk.

Kiegészítők terén az alábbi újdonságokkal szolgál 2002-ben a Motorola: piacra fog kerülni többek között majd egy telefonhoz illeszthető MP3 lejátszó modul, egy Bluetooth-os headset, egy Bluetooth-os autós szett, asztali mikrofon, illetve a FreeCharge tekeréssel tölthető akkumulátor is.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle