Connect with us

technokrata

Mégis használható marad az AIM hálózata?

Kütyük

Mégis használható marad az AIM hálózata?

Az AOL bőszen próbálja elérhetetlenné tenni Instant Messengerének kommunikációs hálózatát – nem (?) sikerül neki.

“Fixed AOL Connectivity Bug: yes, again and again and again.” – a Trillian fejlesztője felveszi a kesztyűt az AOL ellen, aki blokkolni próbálja a többcsatornás üzenőprogram kommunikációját az AIM hálózatán.

Mint ismeretes, a több üzenőprogram (AIM, ICQ, Yahoo Messenger, MSN Messenger) közötti hídként használható Trilliant az AOL nemrég óta blokkolja, amikor az az AIM hálózatán próbálna kommunikálni. A lépés oka az volt, hogy a reklámmentes Trillian kezdte elhódítani a felhasználókat az AIM-től (is), hiszen segítségével elkerülhetővé vált több üzenőprogram együttes használata. Hozzátartozik az ügyhöz, hogy korábban hasonlóképpen próbálkozott a Microsoft és az AT&T is – nem sikerült nekik. Talán most…

A Trillian fejlesztője, a Cerulean Studios ugyanis nem adja fel könnyen: felhasználóinak további AIM-támogatást ígér, akár úgy is, hogy az AOL újabb és újabb trükkjein ismételt programfrissítésekkel kerekedik felül. Hogy a macska-egér játékhoz hasonló párharcnak végül milyen kimenetele lesz, egyelőre nem tudni – talán nem fog a bíróságon végződni, és a felek valamilyen, mindegyikük számára elfogadható kompromisszumot fognak kötni.

Mindenesetre már megjelent a (most még) újra AIM-kompatibilis, 0.724 verziójú Trillian.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle