Connect with us

Hirdetés

technokrata

Macintosh Windows XP-re

Kütyük

Macintosh Windows XP-re

A két operációs rendszer sokban hasonlít egymásra, az Interneten fellelhető kiegészítésekkel nagyban elmoshatók a határok a két rendszer között.

A legtöbben mire használják számítógépüket? Munkára, játékra, esetleg Internet böngészésre. A lényeges funkciók mellett azonban előbb utóbb az emberek legtöbbjében felmerül az igény, hogy a megszokott, talán már picit unalmassá is váló desktopot, ikonokat, szóval az operációs rendszer kinézetét megváltoztassa, feldobja kicsit. Szinte minden grafikus platform alá léteznek különböző grafikai csomagok, mellyel színesebbé tehetjük a rendszerben eltöltött időt.

Még a Microsoft Windows 95-ös operációs rendszerével indult ez a divathullám, az egyszerű átszínezéstől az egészen komoly ábrákig, képekig ezernyi féle változat született. Az Apple Macintosh gépein futó operációs rendszerek felülete szintén testreszabható, a Windowshoz hasonlóan az Interneten számos oldal kínál letölthető kiegészítést.

A fent említett témakörrel foglalkozik a ThemeXP nevű website is. A lapot üzemeltetők nemrég egy olyan desktop theme megjelenítésével lepték meg látogatóikat, mellyel a Windows XP Mac OS X-szerű kinézetre szabható. Ez azonban nem tetszett az Apple-nek, ezért a szerzői jogok védelmére hivatkozva annak eltávolítását kérte. Az EclipseOSX v4.40 és a MacOSX Aqua 3.2 verziójú két theme azóta lekerült az oldalról, a website üzemeltetői ugyanis engedtek az Apple kérésének.

Fura módon a szintén Mac OS X inspirálta RottenApple fent maradhatott…



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés