Connect with us

technokrata

Szövetségre lépett az Apple, az Ericsson és a Sun

Kütyük

Szövetségre lépett az Apple, az Ericsson és a Sun

A három vállalat a mobil eszközök multimédiás funkcióinak bővítése érdekében egyesítette erőit.

Az Apple, az Ericsson és a Sun most aláírt szövetsége, azaz a Content Delivery Solution lehetővé teszi a szolgáltatók számára, hogy multimédiás tartalmakat (például mozgókép, zene) sugározzanak mobil eszközökkel rendelkező (mobiltelefon, PDA stb.) előfizetőik számára.

A megállapodás az Apple QuickTime streaming videó és hangátviteli technológiáját (amelynek legújabb változata már az MPEG-4 szabványt is támogatja), a Sun tartalom-elosztási (content distribution) szoftvertechnológiáit és rendszereit, valamint az Ericsson mobil infrastruktúráját és szolgáltató oldali technológiáit foglalja magában. A szövetség megkötésével az elemzők szerint a fenti három cég a Microsoft és a Realnetworks hasonló tárgyú megegyezésével kíván szembehelyezkedni.

Az Apple egyik képviselője a szövetség bejelentése kapcsán elmondta, a Content Delivery Solution révén a tartalomszolgáltatóknak elégséges lesz a QuickTime technológiát használva létrehozniuk a tartalmakat, az a különböző mobil platformok alól egyaránt elérhető lesz, nem lesz szükség különböző eszközök esetén más és más formátumokat alkalmazni.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle