Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szövetségre lépett az Apple, az Ericsson és a Sun

Kütyük

Szövetségre lépett az Apple, az Ericsson és a Sun

A három vállalat a mobil eszközök multimédiás funkcióinak bővítése érdekében egyesítette erőit.

Az Apple, az Ericsson és a Sun most aláírt szövetsége, azaz a Content Delivery Solution lehetővé teszi a szolgáltatók számára, hogy multimédiás tartalmakat (például mozgókép, zene) sugározzanak mobil eszközökkel rendelkező (mobiltelefon, PDA stb.) előfizetőik számára.

A megállapodás az Apple QuickTime streaming videó és hangátviteli technológiáját (amelynek legújabb változata már az MPEG-4 szabványt is támogatja), a Sun tartalom-elosztási (content distribution) szoftvertechnológiáit és rendszereit, valamint az Ericsson mobil infrastruktúráját és szolgáltató oldali technológiáit foglalja magában. A szövetség megkötésével az elemzők szerint a fenti három cég a Microsoft és a Realnetworks hasonló tárgyú megegyezésével kíván szembehelyezkedni.

Az Apple egyik képviselője a szövetség bejelentése kapcsán elmondta, a Content Delivery Solution révén a tartalomszolgáltatóknak elégséges lesz a QuickTime technológiát használva létrehozniuk a tartalmakat, az a különböző mobil platformok alól egyaránt elérhető lesz, nem lesz szükség különböző eszközök esetén más és más formátumokat alkalmazni.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés