Connect with us

technokrata

Multimédiás üzenetküldés a Westelnél – hamarosan

Kütyük

Multimédiás üzenetküldés a Westelnél – hamarosan

A Westel mai budapesti sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy nemsokára elérhető lesz előfizetői számára a multimédiás üzenetküldés, az MMS.

A GPRS technológián alapuló, az Ericssonnal való együttműködés keretében létrejött új szolgáltatás lehetővé teszi digitális képekkel és hanggal bővített üzenetek küldését. Használatához megfelelő, MMS-képes (Multimedia Messaging Service) mobiltelefonra is szükség lesz, de az üzeneteket lehetséges lesz e-mail címre is küldeni abban az esetben, ha a másik fél nem rendelkezik ilyen készülékkel.

A mai sajtótájékoztatón az új szolgáltatás demonstrálása Ericsson T68-as készülékek segítségével történt (e telefon esetében a képek küldéséhez egy külön megvásárolható digitális fényképezőgép bővítőmodulra is szükség van). A Magyarországon jelenleg megvásárolható T68-asok egyelőre nem támogatják az MMS szabványt, azonban egy szoftverfrissítéssel képessé tehetők erre. Várhatóan március magasságában kezdődhet meg a már alapból MMS-képes változatok árusítása (de a néhány hónapon belül piacra kerülő, sikervárományosnak tartott a Nokia 7650-es is támogatni fogja azt).

A Westel közlése szerint az új szolgáltatás körülbelül 1,5 hónapon belül lesz elérhető az előfizetők számára. Mivel az MMS a GPRS csomagkapcsolt adatátviteli technológián alapul, ezért számlázása is az átvitt adatmennyiségnek megfelelően fog történni. Az üzenetek (és a küldendő kép) nagyságának megfelelően különböző díjkategóriákat fog majd kialakítani a szolgáltató (például egy 0-5 KB-os méretű kép küldése X forint, 5-20 KB-ig Y forint), egyéb konkrét adatok egyelőre nem állnak rendelkezésre az MMS használatának várható költségeiről.

Bíztató jel, hogy a Sony Ericsson tervei szerint már az idei év vége felé megjelennek majd az MMS-t támogató telefonok a közép-, sőt az alsó modellkategóriában is, ami minden bizonnyal jelentősen hozzájárul majd a multimédiás üzenetküldés széles körben történő elterjedéséhez. A Westel egyébként arra számít, hogy az MMS 1-2 éven belül az SMS-hez hasonló népszerűségnek örvend majd. A Westel a szolgáltatás tesztelését a #GO SMS magazin multimédiás változatának elindításával kezdte meg.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle