Connect with us

technokrata

A jövő héten debütál a Microsoft mobiltelefonokra szánt szoftvere

Kütyük

A jövő héten debütál a Microsoft mobiltelefonokra szánt szoftvere

A Microsoft a jövő hét kedden fogja bemutatni Microsoft Phone Edition nevű szoftvertermékét, amelyet kifejezetten mobiltelefonokon való használatra szán.

A jövő héten Cannes-ban bejelentésre kerülő Phone Edition nevű alkalmazás lehetővé teszi a gyártók számára azt, hogy a Pocket PC 2002 operációs rendszert használó PDA-kat és egyéb mobil eszközöket mobil hang- és adatátviteli képességekkel is felvértezzék.

Az első Phone Editiont futtató Pocket PC-s eszközök a várakozások szerint GSM hálózatokon lesznek működőképesek, és a GPRS adatátvitelt fogják támogatni. Azonban a Windows Powered Smartphone 2002 (korábban: Stinger) operációs rendszertől eltérően a Phone Editiont a Microsoft főként olyan zsebgépekre szánja, amelyeket elsősorban adatátvitelre használnak, beszédkommunikációs, hangátviteli funkcióik azonban másodlagosak.

Napjainkban egyre népszerűbbek a mobiltelefon funkciókkal is ellátott PDA-k, amelyek első példányai mostanság kerülhettek piacra. A Handspring cég a Treo nevű mobiltelefon/PDA hibriddel jelent meg nemrég (ez nem támogatja a GPRS-t), a Palm a csak mobil adatátvitelre (csak az USA-ban) használható, beszélgetés lefolytatására nem képes i705-ös PDA-t dobta piacra, de a tavaly óta kapható Motorola Accompli 008-as is hasonló termék (ez támogatja a GPRS-t is, igaz memóriája elég kicsi). A Siemens is megjelent az SX45-össel, amely sajnos szintén nem támogatja a GPRS-t, de beszélgetésre és mobil adatátvitelre egyaránt képes.

A gyártókhoz közeli források egyébként úgy tudják, hogy a Microsoft Phone Edition debütálását követően számos ezt használó új kéziszámítógép/PDA hibrid bejelentésére is sor kerül majd. Ezen termékek elsőként állítólag az ázsiai és európai piacon fognak debütálni, és csak az év későbbi felében vezetik be őket az észak-amerikai piacra.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom