Connect with us

800×600-as felbontás egy mobiltelefonban is!

Kütyük

800×600-as felbontás egy mobiltelefonban is!

Egy régi/új technikának köszönhetően eddig nem látott részletességű kisméretű kijelző kerülhet a piacra.

Ha máshol nem is, de képeken bizonyára már mindenki látott tenyérgép(ek)et. Ezek az apró eszközök sok mindenre képesek, parányi termetük ellenére meglepő, mennyi mindent belezsúfolnak a gyártók egy-egy készülékbe. Viszont kicsinységükből adódóan egy téren mindenképpen hátrányba kerülnek nagyobb társaikkal, a notebookokkal szemben: kijelzőjük felbontása ugyan egyáltalán nem rossz, de – a komolyabb kategória ismeretében – minőségük azért jócskán elmarad egy noteszgép színvonalához viszonyítva.

Ezen változtatott most a Microvision: olyan kijelzőt jelentettek be, amely képes SVGA felbontást (800×600) is produkálni, emellett viszont akkora mérettel rendelkezik, hogy akár PDA-ba vagy mobiltelefonba is beépíthető. Három különböző színű LED (piros, kék és zöld), valamint a mikro-elektromechanikai rendszer (MEMS) és egy rezgő tükör felel ezért a megjelenítésért.

Ugyan már most is nagy lehetőségek rejlenek a készülékben, de a cég szerint még legalább másfél évet rá kell áldozni, hogy tovább tökéletesítve nagy sorozatban gyártható, illetve eladható legyen (többek között az eszköz méretét, súlyát, energiaigényét és előállításának költségeit kell lefaragni). Az ekkora, másfél colos megjelenítők körében már sokféle technológia helyet kapott: a folyadékkristályos, a tér-emissziós és a katódsugárcsöves kijelzők mind megtalálhatók a palettán.

Látszik tehát, hogy a piac meglehetősen telített, ámbár a 3G elterjedése magával vonja a színes megjelenítés utáni igények nagymértékű növekedését is, tehát megéri fejleszteni. A technológia kereskedelmi elterjedéséig viszont be kell érnünk a korábban említett megoldások valamelyikével.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom