Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nagyobb kapacitású, olcsóbb akkumulátorok

Kütyük

Nagyobb kapacitású, olcsóbb akkumulátorok

Gyakran lemerül mobiltelefonja? Csak rövid ideig üzemképes noteszgépe? A tavasszal debütáló új akkumulátorok jóval hosszabb üzemidőt ígérnek, ráadásul alacsonyabb áron.

A gyakran lemerülő elemek, akkumulátorok egyre több embernek okoznak bosszúságot. Világunk folyamatosan mobilizálódik, ezért a gyarapodó létszámú elektromos eszközök energiaforrásait is magunkkal kell szállítanunk. Nem csoda, hogy a kutatók nagy erővel keresik az új technológiákat, melyek nagyobb energiakapacitást tesznek lehetővé (esetleg jóval olcsóbbá tehetik azt).

Leginkább a lítium-ion akkumulátorok terjedtek el, a mobil eszközök némelyike azonban már kinőtte ennek lehetőségeit. A Valence Technology nemrég bejelentette, hogy beért egy olyan kutatása, mely hosszabb készenléti időt és kevésbé költségigényes előállítást ígér az akkumulátorok számára.

A Saphionnak elnevezett, kobaltot foszfáttal felváltó technológia kevésbé költségesebb (akár 30-40 százalékkal is olcsóbb lehet egy ilyen eszköz), ráadásul stabilabb is, mint a lítium-ion akkumulátornál alkalmazott (a fejlesztők szerint társaival szemben 2 órával hosszabb üzemidőre is képes a termék).

Annyira előrehaladott állapotban van a fejlesztés, hogy a piacon már tavasz elején megjelenhetnek az első példányok (bár ennek megvalósíthatóságában többen kételkednek).



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés