Connect with us

technokrata

Csuklón viselhető telefon

Kütyük

Csuklón viselhető telefon

A mai mobiltelefonok nagy része olyan pici, hogy az ember könnyen elhagyhatja némelyiket. A csuklóra erősíthető mobil készülékek viszont egyszerre praktikusak és könnyűek.

A Samsung SPH-S100 típusjelű óratelefon képes hangalapú parancsokat is fogadni, ezzel mentesítve felhasználóját a másik kéz használata alól. Különböző csengőhangokat lehet hozzárendelni a különböző hívásokhoz, valamint a 112 rekordot tartalmazó parányi memóriába egy 4 jegyű kód beírásával belépve telefonszámok is rögzíthetők. Az ára meglehetősen borsos: ezer dollár körüli összeget kell majd annak kifizetnie, aki egy ilyet szeretne birtokolni.

Már a második ilyen jellegű eszköz a piacon az SPH-S100, az első egy koreai gyártmány volt (ebből kevesebb mint ezer kelt el). Ezenkívül még létezik MP3 lejátszóval felszerelt óra is. Ám a furcsaságok sora még nem ért véget: olyan órát is kaphatunk, amely egy kisméretű kamerát tartalmaz.

Határokat csak a képzelőerő támaszt: a texasi Fossil óragyártó cég például egy olyan eszközzel jelentkezett, ami képes egy PDA-ról információt fogadni.

Furcsa divat uralkodik manapság a tehetősebb emberek körében, az tény. A fent említett eszközök csak az egyik trendet képviselik (minél kisebbet, minél többet tudót), a másik irányzat a minél drágábbat és minél hivalkodóbbat jegyében zajlik (például a Nokia leányvállalat Vertu több tízezer dolláros drágaköves mobiltelefonjai).Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle