Connect with us

technokrata

Kirekesztett GSM

Kütyük

Kirekesztett GSM

A Téli Olimpiára már régóta készül Salt Lake City, az eddigi leggrandiózusabb kommunikációs fejlesztések közepette azonban egy fontos momentumról megfeledkeztek a szervezők: ki fogja tudni kezelni a megtöbbszöröződő mobilhívásokat?

Alig kezdődött el az idei Téli Olimpia, a nagy készülődés és fejlesztés ellenére már fény derült egy hiányosságra. Nevezetesen arra, hogy Salt Lake City-ben nehéz mobiltelefont használni. Nem a hideg miatt, hanem azon okból, hogy a szolgáltatók képtelenek ennyi hívást kezelni. A naponta 100 ezer emberrel duzzadó látogató közönség nagy része rendelkezik mobil eszközzel, amelyet használni is szeretne, ám ez nem mindig sikerül.

Péntek óta megközelítőleg 100 százalékkal nőtt a mobiltelefonok használata a városban a korábbi adatokhoz képest. Csak péntek este (a megnyitó napján) 600 ezer telefonhívást bonyolítottak le, ez a mennyiség teljes Utah állam egynapi kommunikációs forgalmával egyenlő. Éppen ezért a hálózatra feljelentkezés még nem jelent automatikus sikert, ennek ellenére is nehéz elérni valakit telefonon Salt Lake City-ben (ráadásul az amerikai szabványnak nem megfelelő GSM készülékek nem is használhatók a legtöbb szolgáltatónál).

A külföldről érkezők egyik megmentője a VoiceStream lehet, mely csak GSM hálózaton üzemel (idestova már 5 éve Salt Lake City körzetében). Mivel a cég tulajdonosa a Deutsche Telekom, az Európába irányuló hívásokat is tudja kezelni. Ráadásként egyes boltokban bérelni is lehet a VoiceStream hálózatában üzemelő mobiltelefonokat.

Az már biztos, hogy az Olimpia nem a kommunikáció játéka lesz…Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle