Connect with us

technokrata

Hamarosan beindulhat az i-mode Németországban is

Kütyük

Hamarosan beindulhat az i-mode Németországban is

Az NTT DoCoMo, Japán legnagyobb mobilszolgáltatója ma bejelentette, hogy tárgyalásokat folytat a német E-plus szolgáltatóval népszerű mobilinternetes szolgáltatása, az i-mode németországi beindításáról.

A DoCoMo mindedig a holland KPN-nel tudott megegyezni az i-mode bevezetéséről, ennek nyomán előreláthatólag április tájékán beindulhat a gyakorlatilag kibővített WAP-nak tekinthető, minimális multimédiás funkciókkal is bíró i-mode szolgáltatás Hollandiában és Belgiumban.

A németországi helyzetről egyelőre nem sokat tudni, ugyanis a DoCoMo képviselői mindössze annyit árultak el, hogy tárgyalásokat folytatnak a harmadik legnagyobb német mobilszolgáltatóval az i-mode bevezetéséről. Nem hivatalos információkból azonban a Nihon Keizai Shimbun című japán napilap úgy tudja, hogy márciusban fog bemutatkozni Németországban a szolgáltatás, amelynek technikai hátterét állítólag a Toshiba biztosítja majd.

Az E-plusban egyébként 15 százalékos tulajdonosi részesedéssel bír a KPN, míg a DoCoMo a KPN egyik leányvállalatában, a KPN Mobile NV-ben szerzett ugyanekkora részesedést.

Maga az i-mode hatalmas népszerűségnek örvend Japánban, ahol 3 évvel ezelőtti bevezetése óta immáron 30 millióan használják.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle