Connect with us

technokrata

Nagymértékben gyarapodik az amerikai internetezők száma

Kütyük

Nagymértékben gyarapodik az amerikai internetezők száma

Egy nemrég készült felmérés eredményei szerint havonta több mint kétmillióval gyarapodik az internetezők száma az Egyesült Államokban.

Egy, a népszámlálás adatait felhasználó kormányzati felmérés szerint az internetező amerikai polgárok száma összesen 26 millióval bővült a 2001 szeptemberét megelőző 13 hónapban a technológiai iparágat, illetve a teljes amerikai gazdaságot sújtó recesszió ellenére is.

A tavaly szeptemberi adatok szerint 143 millió amerikai böngészte az Internetet, ami a teljes amerikai népesség 54 százalékát jelenti. A felmérés adatai szerint összesen 174 millió ember, azaz a lakosság 66 százaléka használt számítógépeket.

Az Internet-használat elsősorban az alacsonyabb jövedelmű (15 ezer dollár alatti éves jövedelem) polgárok között növekedett a legnagyobb mértékben, összesen 25 százalékkal, míg a magasabb éves jövedelmű háztartásokban a gyarapodás 11 százalékos volt. Fontos adat, hogy az 5 és 17 év közötti gyerekek 90 százaléka használ számítógépeket.

A szélessávú Internet-elérések egyre több otthonban találhatók meg, 2000. augusztusa és 2001. szeptembere között ezek elterjedtsége a háztartások között 4 százalékról 11 százalékra emelkedett. Jelenleg az összes amerikai internetező 20 százaléka rendelkezik otthonában szélessávú Internet-eléréssel, míg egy évvel korábban még csak 11 százalék bírt ilyen típusú hozzáféréssel.

Nagyjából a népesség 36 százaléka használja arra a Világhálót, hogy termékekről és szolgáltatásokról szerezzen információt (ez 10 százalékkal magasabb az egy évvel korábbi értéknél), míg az e-mail használat 35 százalékról 45 százalékra emelkedett. A felmérés szerint a polgárok 39 százaléka szokott online is vásárolni, 35 százalék pedig az egészséggel kapcsolatos információk után kutakodik a Világhálón.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák