Connect with us

technokrata

Kínai SMS-ek fagyasztják a Siemens telefonokat: hatalmas átverés

Kütyük

Kínai SMS-ek fagyasztják a Siemens telefonokat: hatalmas átverés

Egy nemrég felfedezett biztonsági rés kiaknázásával fagyasztó SMS-eket lehet küldeni bizonyos Siemens mobiltelefonokra – azaz mégsem.

Az Xfocus.org weboldalon lévő információk szerint egy speciálisan formázott rosszindulatú üzenet megnyitása után a telefon kikapcsol, ráadásul az üzenetet csak egy külön PC-s program segítségével lehet kitörölni. A biztonsági rés a Siemens 3568i és az annál régebbi modelleket érinti.

Mindebből EGY SZÓ SEM IGAZ. Az oldalon letöltésre kínált fájlok VÍRUSOSAK, pontosabban a Hacktool.SMSDOS nevű trójai programot tartalmazzák. Ennek az átverésnek még e sorok írója is bedőlt, éppen ezért elnézést kér minden olvasótól. Aki mégis letöltötte volna a programot, az mindenképpen futtasson le gépén egy friss adatbázissal rendelkező vírusirtó programot. További információk a Hacktool.SMSDOS trojanról a lenti linken érhetők el.

Mint ismeretes, tavaly novemberben a Black Hat hackerkonferencián bemutattak egy olyan programot, amellyel szabálytalan User Data Headerrel ellátott üzeneteket lehet küldeni, azokkal pedig a Nokia 3310, 3330 és 6210-es mobiltelefonokat le lehet fagyasztani (csak egy másik SIM-kártyáról való ”indítás” után válhattak a telefonok újra életképessé).Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle